Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ της Μπαρτσελόνα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020, 20:38
Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ της Μπαρτσελόνα

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα, μετά την αποχώρηση των έξι μελών, που παραιτήθηκαν λόγω διαφωνιών με τον πρόεδρο Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου.

Η σημαντικότερη αποχώρηση ήταν αυτή του Εμίλ Ρουσάουντ που είχε βλέψεις και για τη θέση του προέδρου στις εκλογές του 2021. Παράλληλα αποχώρησε ο αντιπρόεδρος Ενρίκε Τόμπας και οι Σίλβιο Ελίας, Ζοσέο Ποντ, Τζόρντι Κασλαμιλια και Μαρία Τεχιδόρ.

Τα πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατηγορούν τον Μπαρτομέου για κακοδιαχείριση, καθώς και για το σκάνδαλο που ξέσπασε για την περιβόητη παρακολούθηση των social media.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Μπάρτσα» ενέκρινε τον Τζόρντι Μόιξ ως αντιπρόεδρο για τα οικονομικά, τον Πάου Βιλάνοβα ως θεσμικό αντιπρόεδρο και τον Όριολ Τόμας ως αντιπρόεδρος με δραστηριότητα το εμπορικό τομέα.

Τέλος η Μάρτα Πλάνα τοποθετήθηκε ως γραμματέας και ο Ντέιβιντ Μπέλβερ είναι ο νέος ταμίας.

Αλλαγές θα υπάρχουν και στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο Χαβιέρ Μπόρντας θα είναι υπεύθυνος για την πρώτη ομάδα, ο Χαβιέρ Βιλατζοάνα για την Barca B, τις ομάδες Νέων και την γυναικεία ομάδα.

Παράλληλα αποφασίστηκε η Μπαρτσελόνα να κινηθεί νομικά κατά του Ρουσάουντ, για τις δηλώσεις που έκανε, καθώς θεωρούν ότι βλάπτουν τον σύλλογο.

Ο Μπαρτομέου πάντως, αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι με εντολή δική του η εταιρία δημιούργησε λογαριασμούς κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για να διαβάλλει τους μελλοντικούς υποψήφιους προέδρους της Μπαρτσελόνα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020, 20:38