Σε θρίαμβο μετέτρεψε η Μπαρτσελόνα τον αγώνα ρεβάνς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης στο «Μπερναμπέου», για τα ημιτελικά του Κόπα Ντελ Ρέι.
Οι Καταλανοί, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σουάρες, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, συνέτριψαν με 3-0 σκορ τη «βασίλισσα» η οποία θεωρητικά είχε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, μετά το 1-1 στο «Καμπ Νου», καταφέρνοντας έτσι να πάρουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο το εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου.
Τον αντίπαλό της στον τελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 25 Μαΐου στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» η ομάδα του Βαλβέρδε θα τον μάθει το βράδυ της Πέμπτης, μετά τη διεξαγωγή του επαναληπτικού στο ζευγάρι Βαλένθια-Μπέτις (28/2, 22.00 – Open TV).
Κορυφαίος για τους Καταλανούς στο πρώτο μέρος ήταν ο γκολκίπερ τους, Σίλεσεν ο οποίος επενέβη σωτήρια σε τρεις περιπτώσεις, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.
Στην επανάληψη η ομάδα του Βαλβέρδε ευτύχησε να προηγηθεί στο 50ο λεπτό με πλασέ του Σουάρες, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νάβας, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στους πρωταθλητές.

Στο 69ο λεπτό η πλάστιγγα της πρόκρισης έγειρε ολοκληρωτικά υπέρ των Καταλανών με το αυτογκόλ του Βαράν από γύρισμα του Ντεμπελέ, με τον Σουάρες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο ίδιος από τον Βαράν) στο 73ο λεπτό να βαζει «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή του στην θριαμβευτική πρόκριση των «μπλαουγκράνα».

Πλέον, η «Μπάρτα» έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία και να γίνει η πρώτη ομάδα στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου που θα έχει κατακτήσει (εάν τα καταφέρει) το Κόπα Ντελ Ρέι για 5 σερί χρονιές.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθούν και το ερχόμενο Σάββατο στο ίδιο γήπεδο, αυτή τη φορά για την Πριμέρα Ντιβιζιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης (Σολάρι): Νάβας – Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Ρεγκιλόν – Κασεμίρο (75’ Βαλβέρδε), Κρόος, Μόντριτς – Λούκας Βάθκεθ (68’ Μπέιλ), Βινίσιους (81’ Ασένσιο), Μπενζεμά

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα – Μπουσκέτς (86’ Άρθουρ), Ράκιτιτς, Σέρζι Ρομπέρτο – Ντεμπελέ (75’ Κουτίνιο), Μέσι, Σουάρες (78’ Βιδάλ)
Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης