Σε ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι η Μπαρτσελόνα επικράτησε 4-3 της Ρεάλ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σκόραρε τρεις φορές, δύο από την άσπρη βούλα του πέναλτι, και έτσι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία των «clasico». Με αυτή τη νίκη η Μπαρτσελόνα έφτασε τους 69 βαθμούς και είναι ένα πίσω από τη Ρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης!

Μεστό και γεμάτο παιχνίδι έγινε στο πρώτο μέρος. Από μία… μαγική πάσα του Μέσι, ο Αντρές Ινιέστα στο 7’ νίκησε τον Λόπεθ και έβαλε την Μπαρτσελόνα μπροστά στο σκορ! Η Ρεάλ με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Μπενζεμά ανησύχησε την εστία του Βαλντές στο 12’ και το 13’, ενώ χαμένη ευκαιρία είχε και ο Μέσι στο 15’, ο οποίος πλάσαρε άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1-1 δεν άργησε να έρθει. Ο Μπενζεμά με κεφαλιά νίκησε τον Βλαντές στο 20’, ενώ ο φορ της Ρεάλ με νέα σέντρα του Ντι Μαρία, στόπαρε και «εκτέλεσε» τον κίπερ της Μπάρτσα βάζοντας τη Ρεάλ μπροστά στο σκορ με 2-1. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου οι Καταλανοί βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν. Στο 42’ ο Μέσι ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και με πλασέ σημείωσε το 2-2.

Η Ρεάλ στο 54’ κέρδισε πέναλτι, το οποίο όμως θα έπρεπε να δοθεί φάουλ εκτός περιοχής, αφού ο Ρονάλντο ανετράπη έξω από την περιοχή από τον Ντάνι Άλβες. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ νίκησε τον Βαλντές από τα έντεκα βήματα και πέτυχε το 3-2.

Τα πέναλτι ισορρόπησαν στο 63’! Ο Νεϊμάρ, που φαίνεται να ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, μπήκε στην περιοχή και στην… διασταύρωση με τον Σέρχιο Ράμος ανετράπη. Το πέναλτι καταλογίστηκε και ο Ράμος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα ως τελευταίος παίκτες. Έτσι, ο Μέσι σκόραρε και έφερε το ματς ξανά από την αρχή με το σκορ στο 3-3!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 74’ ο Ντάνι Άλβες με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ δέκα λεπτά μετά ο Ινιέστα κέρδισε νέο πέναλτι, όταν ανετράπη από τον Αλόνσο μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ξανά ο Μέσι, ο οποίος δεν αστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 3-4!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 3-4 (Ote Sport 1)

Γκολ: 20′, 24′ Μπενζεμά, 55′ πεν. Ρονάλντο – 7′ Ινιέστα, 42′, 65′ πεν, 84′ πεν. Μέσι
-74′ δοκάρι ο Ντάνι Άλβες

0-1 7′ Ινιέστα

1-1 20′ Μπενζεμά

2-1 24′ Μπενζεμά

2-2 42′ Μέσι

3-2 55′ πέναλτι Ρονάλντο

65′ 3-3 πέναλτι Μέσι

3-4 84′ πέναλτι Μέσι

Κίτρινες κάρτες: Ντι Μαρία, Πέπε, Αλόνσο, Ρονάλντο – Φάμπρεγας, Μπουσκέτς

Κόκκινες κάρτες: 63′ Σέρχιο Ράμος

Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιέγκο Λόπεθ, Πέπε, Ράμος, Κριστιάνο, Μπενζεμά (65′ Βαράν), Μπέιλ, Μαρσέλο, Αλόνσο, Καρβαχάλ, Μόντριτς (90′ Μοράτα), Ντι Μαρία (85′ Ίσκο).

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας (78′ Αλέξις), Νεϊμάρ (68′ Πέδρο), Μέσι, Ινιέστα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης