Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί το ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 18 Δεκεμβρίου εξέφρασε ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων EFE, ο Χαβιέρ Τεμπάς επισήμανε ότι δεν θα πρέπει το clasico να συμπέσει με τις αναμετρήσεις του πρώτου γύρου του κυπέλλου Ισπανίας, που θα γίνουν το τριήμερο 17-19 Δεκεμβρίου, παρότι οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι δεν θα συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη φάση (όπως και οι Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαλένθια, δηλαδή οι τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν τον Ιανουάριο στο αναβαθμισμένο Σούπερ Καπ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νομίζω ότι οι αγώνες του Copa del Rey είναι ήδη… εγκαταλελειμμένοι, αν βάλουμε και το clasico πάνω τους, θα είναι… υπέρ-εγκαταλελειμμένοι», υπογράμμισε ο Τεμπάς, ο οποίος επισήμανε ακόμη ότι την τελική απόφαση δεν θα την πάρει ούτε η λίγκα, ούτε η ομοσπονδία, αλλά η επιτροπή διοργανώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το μεγάλο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 26 Οκτωβρίου όμως η ένταση, οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια στην Καταλονία, μετά την καταδίκη εννέα αυτονομιστών ηγετών από το Ανώτατο Δικαστήριο, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Η αρχική πρόταση της λίγκας για αντιμετάθεση έδρας (να γίνει δηλαδή το ματς του πρώτου γύρου στο «Μπερναμπέου» και εκείνο του δεύτερου γύρου στο «Καμπ Νου») απορρίφθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους και πλέον αναζητείται κενή ημερομηνία για να μετατεθεί τοπ clasico.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης