Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Κίκε Σετιέν, παραχώρησε την πιο «δυνατή» συνέντευξή του από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία των «μπλαουγκράνα».

Ο τεχνικός της «Μπάρτσα» μίλησε στο TV3 μεγάλο του όνειρο: την κατάκτηση του Champions League με τους Καταλανούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λέω στους παίκτες πως… βιάζομαι, πως δεν έχω χρόνο για χάσιμο και θέλω να κατακτήσω το Champions League και τη LaLiga. Αν μπορώ να φτάσω και στα δύο, ακόμα καλύτερα…» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας για το συμβόλαιο που έχει με τη Μπαρτσελόνα: «Έχω υπογράψει για ενάμισι χρόνο (σ.σ. έως το καλοκαίρι του 2021), με οψιόν για άλλο ένα έτος και εύχομαι να το εξαντλήσω, αλλά και να το ανανεώσω αυτό το συμβόλαιο».

Ο Σετιέν υπογράμμισε ακόμη πως δεν θέλει να αναδειχθεί πρωταθλητής, χωρίς να παίξει και τα υπόλοιπα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο, παρά το γεγονός πως το πρωτάθλημα της LaLiga ανεστάλη, με τη «Μπάρτσα» να είναι στο +2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, 11 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

«Αυτό που θα ήθελα πολύ είναι να παίξουμε και να αναδειχθούμε πρωταθλητές παίζοντας… Αυτό είναι ξεκάθαρο. Η κατάσταση προς το παρόν είναι έτσι. Δεν ξέρω όμως αν θα άξιζε να τελειώσει η LaLiga όπως είναι, θα είναι αδιάφορο για μένα. Όχι, δεν θα νιώσω… πρωταθλητής εάν έχω δύο βαθμούς περισσότερους. Αλλά όχι αυτό δεν είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζούμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με τον κορωνοϊό και αυτό που με απασχολεί είναι να το ξεπεράσουμε και να λυθεί όλο αυτό το συντομότερο δυνατόν. Να μπορούμε να βγούμε έξω και να αγκαλιάσουμε τους ηλικιωμένους. Τα υπόλοιπα είναι περιττά και δεν δίνω πολύ μεγάλη σημασία. Αν πρέπει να τελειώσουμε , τότε… τελειώνει. Κι αν παίξουμε, υπέροχα…» υπογράμμισε.

Ο Σετιέν αναφέρθηκε ακόμη και στο μέλλον, τόσο της πρώτης ομάδας, όσο και της διάθεσης που υπάρχει από τον σύλλογο να επιστρέψει στις βασικές αρχές του και να αρχίσει να αναδεικνύει πάλι παίκτες από την Ακαδημία του.

«Δεν τάσσομαι υπέρ της… επανάστασης. Είναι αλήθεια πως θα χρειαστεί να ενσωματώσουμε παίκτες, αλλά όχι επειδή αυτή η ομάδα είναι εξαντλημένη ή κουρασμένη. Τι θέλουμε; Την Ακαδημία ή να προχωρήσουμε;» ανέφερε.

Τέλος, ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» αναφέρθηκε και στο μέλλον του Μέσι στην ομάδα, αλλά και στη μεγάλη ένταση που υπάρχει το τελευταίο διάστημα, μετά τις εξελίξεις στα διοικητικά που οδήγησαν στην αποχώρηση μελών της διοίκησης. «Το ιδανικό θα ήταν να εργαζόμαστε σε ένα “θετικό” περιβάλλον. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτά τα πράγματα μπορούν να επηρεάσουν τον Μέσι. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει την καριέρα του στο “Καμπ Νου”».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης