Μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετούς μήνες η Μπαρτσελόνα, υπάρχει και το ζήτημα με την προσαρμογή του Αντουάν Γκριεζμάν στους «μπλαουγκράνα». Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης και η μεταγραφή του προκάλεσε μεγάλες προσδοκίες, τις οποίες μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιώσει ο «Γκριζού».

Είναι όμως αποκλειστικά δική του η ευθύνη; Σύμφωνα με τον Έρικ Όλατς, τον άνθρωπο που ήταν κοντά στον Γκριεζμάν από τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο και τον οδήγησε στο κορυφαίο επίπεδο, η απάντηση είναι αρνητική. Και καταλυτικό ρόλο σε αυτό το θέμα, έχει ο Λιονέλ Μέσι. Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο 29χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής προσπάθησε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των προπονητών του, αγωνιζόμενος και στη δεξιά πτέρυγα και στον άξονα και στην κορυφή της επίθεσης. Ομως η παρουσία του Αργεντινού άσου στην Μπαρτσελόνα, η επιρροή του στα πράγματα και μέσα στο γήπεδο έχουν διαμορφώσει τη σημερινή πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Αντουάν πήγε σε έναν σύλλογο, όπου ο Μέσι έχει πάνω του όλα τα βλέμματα» δηλώνει στο «France Football» ο Όλατς και συνεχίζει: «Είναι αυτοκράτορας και μονάρχης. Δεν καλωσόρισε την άφιξη του Αντουάν. Η στάση του ήταν αξιοθρήνητη. Πάντα άκουγα τον Αντουάν να λέει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τον Μέσι, αλλά ποτέ το αντίστροφο. Αυτό είναι το καθεστώς του τρόμου. Είτε είσαι μαζί του, είτε εναντίον του. Ο Γκριεζμάν θα προσπαθήσει κάθε φορά να είναι καλός μέσα στο γήπεδο. Δεν θα έρθει ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση με κανέναν. Και δεν είναι έλλειψη θάρρους ή προσωπικότητας. Απλώς λατρεύει το ποδόσφαιρο και θέλει να παίξει. Τίποτε άλλο. Μόλις είναι στο γήπεδο, είναι χαρούμενος. Τον έχω δει σε τόσο πολύ περίπλοκες στιγμές που ξέρω ότι θα το κάνει. Ο σύλλογος είναι άρρωστος, όχι αυτός. Την περασμένη σεζόν, όταν πήγε στην Μπαρτσελόνα ο Αντουάν, ο Μέσι δεν του μίλησε και δεν του έδινε την μπάλα. Δημιούργησε ένα πραγματικό τραύμα, ικανό να προκαλέσει πρόβλημα στην προσαρμογή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης