Υπερπολύτιμη νίκη, που τη διατηρεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης, πήρε η Μπαρτσελόνα στο «Μεστάγια», με 1-0 επί της Βαλένθια, στο προτελευταίο ματς της 13ης αγωνιστικής της πριμέρα ντιβιζιόν.

Σε μία βραδιά που τα περισσότερα αστέρια της υστέρησαν σημαντικά, όπως οι Μέσι και Νεϊμάρ και ο αντίπαλος είχε τον έλεγχο του ματς και τις ευκαιρίες, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε «χτύπησε» στο 94ο λεπτό με το Σέρχιο Μπουσκέτς, ο οποίος από πολύ κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας το ανέλπιστο «τρίποντο» στους Καταλανούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το 0-1, η Μπαρτσελόνα ανέβηκε στους 31 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο, Ρεάλ Μαδρίτης και άλλους τόσους περισσότερους από την τρίτη του πίνακα, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Συνήλθε γρήγορα η Σεβίλη μετά τον διασυρμό από τη Μπαρτσελόνα (5-1 στις 22/11) και «επέστρεψε» την πεντάρα που «έφαγε» την περασμένη εβδομάδα στη Γρανάδα (5-1).

Ο Κάρλος Μπάκα πέτυχε δύο γκολ για τους Ανδαλουσιάνους (24΄, 79΄), ενώ το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν και οι Μπανέγα (65΄), Μ’Μπια (88΄) και Γκαμέιρο στις καθυστερήσεις. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν προσωρινά με το πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 42΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κόρντομπα είναι η μοναδική ομάδα στην πριμέρα ντιβιζιόν που μετά από 13 αγωνιστικές δεν έχει γευτεί την χαρά της νίκης. Η Βιγιαρεάλ πέρασε εύκολα από την έδρα της ουραγού της βαθμολογίας, με 2-0, χάρη στα τέρματα των Βιέτο (24΄) και Ούτσε (70΄).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης