Στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει εδώ και μήνες η Μπαρτσελόνα, ήρθε να προστεθεί η σημερινή συνέντευξη Τύπου-«φιάσκο» του Ρόναλντ Κούμαν.

Ο Ολλανδός τεχνικός επρόκειτο να μιλήσει στα ΜΜΕ ενόψει της αυριανής (23/9) αναμέτρησης της LaLiga με την Κάντιθ, ωστόσο, εμφανώς δυσαρεστημένος από τα δημοσιεύματα που τον θέλουν «τελειωμένο» από τον πάγκο των Καταλανών, αρκέστηκε να διαβάσει μία γραπτή δήλωση και αποχώρησε επιδεικτικά, χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δήλωσή του, ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» αναγνώρισε ότι η ομάδα του δεν μπορεί να είναι όσο ανταγωνιστική την έχουν συνηθίσει όλοι, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ζήτησε υπομονή σε αυτή την φάση ανασυγκρότησης και δήλωσε αισιόδοξος ότι, μέσα από αυτή, θα «ξεπεταχτούν» νέα αστέρια, όπως συνέβη παλιότερα με τους Τσάβι και Ινιέστα.

Η δήλωση του Κούμαν:

«Καλημέρα σε όλους. Ο σύλλογος είναι μαζί μου σε μία φάση ανοικοδόμησης. Η οικονομική κατάσταση του συλλόγου επηρεάζει την αγωνιστική απόδοση και το αντίστροφο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξαναχτίσουμε μία ομάδα, χωρίς τη δυνατότητα μεγάλων επενδύσεων, κι αυτό χρειάζεται χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σημερινά νεαρά ταλέντα μπορούν να γίνουν παγκόσμιοι αστέρες σε μερικά χρόνια. Το καλό με την ανοικοδόμηση είναι ότι δίνονται ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες, όπως έγινε κάποτε με τον Τσάβι και τον Ινιέστα, αλλά χρειάζεται υπομονή.

Επίσης, μία υψηλή θέση στο πρωτάθλημα θα είναι επιτυχία. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι ένα καλό σχολείο γι’ αυτά τα σπουδαία ταλέντα. Στο Champions League, δεν μπορείτε να περιμένετε θαύματα. Με αυτή την προοπτική πρέπει να προσεγγιστεί η ήττα από την Μπάγερν την περασμένη εβδομάδα.

Η διαδικασία, στην οποία βρισκόμαστε, αξίζει την αμέριστη υποστήριξη, με λόγια και πράξεις. Ξέρω ότι ο Τύπος αναγνωρίζει αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Υπολογίζουμε στην υποστήριξή σας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Εμείς, ως ομάδα και ως παίκτες, είμαστε πολύ χαρούμενοι για την υποστήριξη των φιλάθλων, όπως αυτή που είχαμε στον εντός έδρας αγώνα με τη Γρανάδα. Ζήτω η Μπάρτσα!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης