Ο Ζεράρ Πικέ ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα για να επεκτείνει το τρέχον συμβόλαιό του κατά ένα χρόνο (από τον Ιούνιο του 2024, στον Ιούνιο του 2025), διατηρώντας ωστόσο στο ίδιο ύψος τις συνολικές αποδοχές του, κι άνοιξε έτσι το δρόμο στον καταλανικό σύλλογο για να δηλώσει κανονικά στη LaLiga τους Μέμφις Ντεπάι, Έρικ Γκαρθία και Ρέι Μανάι.

Οι «μπλαουγκράνα», ελέω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, έχουν συγκεκριμένο όριο, πάνω στο οποίο μπορούν να κινηθούν γύρω απ’ τους ετήσιους μισθούς του ποδοσφαιρικού τμήματος. Και για να μπορέσουν να «μπουν» στη λίστα του πρωταθλήματος οι τρεις συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, χρειαζόταν να «κοπούν» χρήματα από κάπου αλλού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη λύση έδωσε ο αρχηγός της «Μπάρτσα», ο οποίος συμφώνησε (μέσω της επέκτασης του συμβολαίου του) να μειωθεί ο μέσος όρος των χρημάτων που θα παίρνει σε ετήσια βάση, ούτως ώστε να ανοίξει «χώρος» στο “salary cap”, με το οποίο είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει ο σύλλογος.

Οι Ντεπάι, Γκαρθία και Μανάι έχουν πλέον δικαίωμα να χρησιμοποιηθούν από τον Ρόναλντ Κούμαν στην αυριανή (Κυριακή 15/08) πρεμιέρα της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, με τη διοίκηση των «μπλαουγκράνα» να ενημερώνει σχετικά τα μέλη του κλαμπ μέσω ανακοίνωσης το μεσημέρι του Σαββάτου (14/08).

«Η Μπαρτσελόνα μπόρεσε να εγγράψει πλέον τους Μέμφις Ντεπάι, Έρικ Γκαρσία και Ρέι Μανάι στην επαγγελματική Λίγκα. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον Ζεράρ Πικέ, με τον δεύτερο αρχηγό της Μπαρτσελόνα να μειώνει σημαντικά τον μισθό του. Η Μπαρτσελόνα θέλει να υπερτονίσει την κίνηση του Πικέ να μειώσει τον μισθό του για να βοηθήσει τον σύλλογο σε μια τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Καταλανοί συνεχίζουν τις συζητήσεις και με τους δύο άλλους αρχηγούς της ομάδας, Σέρχιο Μπουσκέτς και Ζόρντι Άλμπα, προκειμένου να προχωρήσουν σε αντίστοιχη αναπροσαρμογή στους μισθούς τους, προκειμένου να ανοίξει κι άλλος «χώρος» στο μισθολόγιο της ομάδας για να εγγραφεί στην πορεία και ο «Κουν» Αγουέρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης