Η διαμάχη της Μπαρτσελόνα με τη διοίκηση της LaLiga πέρασε πλέον σε άλλο επίπεδο, καθώς η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος ακύρωσε το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Γκάβι με τους «μπλαουγκράνα» τον περασμένο Σεπτέμβριο κι ως εκ τούτου ο 18χρονος μεσοεπιθετικός, μπορεί (για την ώρα) να μείνει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι.

Ελέω των οικονομικών προβλημάτων της «Μπάρτσα», η LaLiga δεν της επέτρεψε να δηλώσει τον νεαρό άσο στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, καθότι δεν υπήρχε χώρο στο μισθολογικό όριο που δύναται να έχει ο καταλανικός σύλλογος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκάβι είχε επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα τον Σεπτέμβριο υπογράφοντας έως το καλοκαίρι του 2026 με ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 1 δις ευρώ.

Την εποχή που υπέγραψε ωστόσο, το νέο συμβόλαιο ήταν ακόμη εγγεγραμμένος στο πρωτάθλημα, ως παίκτης της Ακαδημίας. Μάλιστα, το νέο deal που είχε υπογράψει ο Γκάβι περιελάμβανε μια ρήτρα που του επέτρεπε να φύγει ως ελεύθερος, μόνο αν η Μπαρτσελόνα δεν τον είχε εγγράψει ως παίκτη της πρώτης ομάδας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο κατά τη διάρκεια ενός μεταγραφικού «παραθύρου».

Με απλά λόγια, η «Μπάρτσα» έχει πλέον «παγιδευτεί» μετά απ’ την συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς ο Γκάβι θα συνεχίσει να αγωνίζεται έως το καλοκαίρι, αλλά μετά την 1η Ιουλίου θα είναι ελεύθερος χωρίς να μπορεί αν τον… σταματήσει η καταλανική ομάδα, αν θέλει να φύγει σε άλλον σύλλογο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλο αυτό έχει σημάνει… συναγερμό στις τάξεις των Καταλανών που προσπαθούν να βρουν νομικά «παραθυράκια», αλλά και να κρατήσουν «ζεστό» τον παίκτη για να βρεθεί φόρμουλα παραμονής του, παρά τις δεδομένες προσεγγίσεις που θα δεχθεί από ομάδες του εξωτερικού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης