Μετά τον πρόεδρο και ιδρυτή της Rakuten -βασικού χορηγού της Μπαρτσελόνα- Χιρόσι Μικιτάνι, που αντέδρασε έντονα ζητώντας εξηγήσεις από την Μπαρτσελόνα για τη συμπεριφορά των Ουσμάν Ντεμπελέ και Αντουάν Γκριεζμάν, οι οποίοι φαίνονται να κάνουν ρατσιστικά σχόλια για Ιάπωνες εργαζόμενους ξενοδοχείου και η ιαπωνική Konami, άμεσος σπόνσορας και συνεργάτης των «μπλαουγκράνα», ανακοίνωσε πως «αποσύρει» τον Γκριεζμάν από τον ρόλο του «πρέσβη» της εταιρείας.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο απ’ το 2019 και την καλοκαιρινή προετοιμασία των Καταλανών στην Ιαπωνία και δείχνει τους δύο παίκτες να σχολιάζουν και να γελούν για εργαζόμενους του ξενοδοχείου, οι οποίοι προσπαθούσαν να φτιάξουν μία τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Konami που είναι πασίγνωστη για το παιχνίδι της Pro Evolution Soccer (PES) ανακοίνωσε πως θα ακυρώσει άμεσα το συμβόλαιο με τον Γάλλο επιθετικό, που υπεγράφη μόλις τον περασμένο μήνα, επισημαίνοντας πως «κάθε λογής διάκριση είναι ανεπίτρεπτη».

«Πριν από λίγο καιρό είχαμε ανακοινώσει τον Αντουάν Γκριεζμάν σαν τον Yu-Gi-Oh της εταιρείας, δηλαδή τον “πρέσβη” των προϊόντων μας. Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις ωστόσο, η συνεργασία μας ακυρώνεται» ανέφερε η ανακοίνωση, με την Konami να συμπληρώνει πως «…σε ότι αφορά τη συνεργασία μας με την Μπαρτσελόνα για τα προϊόντα του PES, θα ζητήσουμε εξηγήσει από τον σύλλογο και λεπτομέρειες γύρω απ’ τις μελλοντικές αποφάσεις και πράξεις του για το θέμα».

Οι δύο παίκτες «απολογήθηκαν» δημόσια για το περιεχόμενο του βίντεο, τονίζοντας πως είχαν πρόθεση να βλάψουν με ρατσιστικά σχόλια τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, ενώ η Μπαρτσελόνα ανέφερε πως «…και οι δύο έδειξαν έλλειψη σεβασμού προς τους υπαλλήλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπαρτσελόνα θα ήθελε να απολογηθεί δημόσια προς όλους τους φιλάθλους μας και τους συνεργάτες μας που ένιωσαν άσχημα με αυτό το συμβάν. Οι δύο παίκτες έδειξαν μεταμέλεια και ζήτησαν συγνώμη στους Ιάπωνες φιλάθλους και τους συνεργάτες μας. Παρ’όλα αυτά, διατηρούμε το δικαίωμα σαν κλαμπ να πάρουμε όλα τα μέτρα που θεωρούμε απαραίτητα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης