Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια του clasico. Οι «μπλαουγκράνα» διέσυραν 5-1 της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου» έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ σκοράροντας στο 30’ με πέναλτι, στο 75’ και το 83’. Το σκορ άνοιξε στο 9’ ο Κουτίνιο, ενώ η «βασίλισσα» μείωσε στο 50’ με τον Μαρσέλο. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 87’ ο Βιδάλ.
Στο πρώτο clasico χωρίς τους Μέσι και Ρονάλντο μετά από 11 χρόνια (από τον Δεκέμβριο του 2007), η Μπαρτσελόνα μπήκε στο παιχνίδι πολύ δυνατά και τα πρώτα 45′ του αγώνα μετέτρεψε το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο. Η πίεση των παικτών του Βαλβέρδε απέδωσε καρπούς μόλις στο 11′ όταν σε υποδειγματική αντεπίθεση ο Άλμπα σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Κουτίνιο, ο οποίος ανενόχλητος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Στο 30′ ήταν η σειρά του Σουάρες να χρηστεί σκόρερ. Ο Βαράν ανέτρεψε τον Ουρουγουανό επιθετικό μέσα στην περιοχή και με την χρήση του VAR ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Ουρουγουανός κι έκανε το 2-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα της Ρεάλ άλλαξε άρδην και στο 50′ ο Μαρσέλο με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας σε 2-1. Έξι λεπτά αργότερα ο Μόντριτς έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, καθώς το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι και αμέσως μετά ήρθε η χαμένη ευκαιρία για την ισοφάριση από τον Μπενζεμά. Στο 61′ ήταν η σειρά του Σουάρες να σημαδέψει το δοκάρι.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Ουρουγουανός νωρίτερα, το πέτυχε στο 75′ όπου με εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 3-1, κόντρα στη ροή του αγώνα. Αυτό το γκολ έριξε την ψυχολογία των φιλοξενούμενων και έδωσε την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να κυνηγήσει κι άλλο γκολ, όπου το πέτυχε εκ νέου με τον Σουάρες. Στο 83′ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σέρχιο Ράμος και με ωραίο πλασέ έκανε το χατ τρικ και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί πάντως συνέχισαν ασταμάτητα και σημείωσαν και πέμπτο τέρμα, αυτή την φορά με κεφαλιά του Βιδάλ στο 87′. Πλέον περιμένουν όλοι τις εξελίξεις στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς υπήρχε πριν από το παιχνίδι μεγάλη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Λοπετέγκι και μετά από το ντέρμπι, φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πολύ δυσοίωνα για το μέλλον του στη Μαδρίτη.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 5-1 (COSMOTE SPORT 1 HD)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 9′ Κούτινιο (Μπαρτσελόνα), 30′ πεν. Σουάρες (Μπαρτσελόνα), 50′ Μαρσέλο (Ρεάλ), 75′ Σουάρες (Μπαρτσελόνα), 83′ Σουάρες (Μπαρτσελόνα), 87′ Βιδάλ (Μπαρτσελόνα)
56′ δοκάρι ο Μόντριτς
61′ δοκάρι ο Σουάρες

Κίτρινες κάρτες: Ράκιτιτς, Σουάρες – Νάτσο, Μπέιλ

Κόκκινες κάρτες:


Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Αρτούρ (84′ Βιδάλ), Ραφίνια (69′ Σεμέδο), Σουάρες, Κουτίνιο (74′ Ντεμπελέ).

Ρεάλ (Τζούλεν Λοπετέγκι): Κουρτουά, Νάτσο, Βαράν (46′ Βάσκες), Ράμος, Μαρσέλο (82′ Ντίαζ), Κασεμίρο, Κρος, Μόντριτς, Ίσκο, Μπέιλ (77′ Ασένσιο), Μπενζεμά.
Δείτε το coreo που σχημάτισαν 91.000 φίλοι της Μπαρτσελόνα με το σύνθημα: «Δίνουμε χρώμα στο ποδόσφαιρο»:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης