Στην παραδοχή ότι η βαριά ήττα από την Λίβερπουλ (4-0) και ο εφιαλτικός αποκλεισμός από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κατέστρεψε την χρονιά για την Μπαρτσελόνα, δήλωσε στην πρώτη του συνέντευξη μετά από τέσσερα χρόνια ο Λιονέλ Μέσι.

Ενόψει του αυριανού (25/05) τελικού του Copa del Rey με την Βαλένθια ο αστέρας των Καταλανών τόνισε ότι θεωρεί απολύτως δίκαιη την κριτική που έγινε εις βάρος της ομάδας του μετά το ματς του «Άνφιλντ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν τόσο κακό, αλλά στο δεύτερο δεν είμαστε παρόντες στον αγωνιστικό χώρο. Μία ομάδα υπήρχε μόνο στο γήπεδο και αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός άσος και συνέχισε:

«Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε και αυτό που δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε στους εαυτούς μας είναι το γεγονός ότι δεν εμφανιστήκαμε καθόλου ανταγωνιστικοί και αφήσαμε τους αντιπάλους μας να “αλωνίζουν” στον αγωνιστικό χώρο».

Ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για τους «μπλαουγκράνα» έγινε αρχηγός για πρώτη φορά την τρέχουσα περίοδο, ωστόσο, παρ’όλο που η ομάδα του κατέκτησε τον τίτλο στην La Liga τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, είναι αδύνατο γι΄ αυτόν να αφήσει πίσω του τις κακές αναμνήσεις από το βράδυ του δεύτερου ημιτελικού με την Λίβερπουλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχα μια φανταστική σεζόν ως αρχηγός, κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, φτάσαμε στον τελικό του κυπέλλου, νομίζω ότι ήταν μία καλή χρονιά εάν εξαιρέσετε τον αγώνα με την Λίβερπουλ, ο οποίος δυστυχώς κατέστρεψε την υπέροχη περίοδο που είχαμε μέχρι τότε» παραδέχθηκε ο Αργεντινός σταρ.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Μέσι ήταν να αναφέρει στους οπαδούς την αποφασιστικότητά του να κερδίσει το Champions League για πρώτη φορά από το 2015, λέγοντας ότι «θα κάνω τα πάντα για να φέρω το όμορφο και επιθυμητό τρόπαιο πίσω στο Καμπ Νόου».

Αυτή η φράση επαναλήφθηκε συχνά από τότε που η Μπαρτσελόνα απέτυχε να φτάσει στον τελικό του Champions League της Μαδρίτης, λόγω της ήττας από την Λίβερπουλ, η οποία ήρθε μετά από την εμφατική νίκη με 3-0 στο πρώτο ματς επί ισπανικού εδάφους.

«Δεν το μετανιώνω, δεν υποσχέθηκα να το φέρω πίσω, υποσχέθηκα να κάνω ό,τι μπορούσα για να φέρω πίσω. Δεν το κάναμε αυτό και θα πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από τους φιλάθλους μας, διότι δεν παρουσιαστήκαμε ανταγωνιστικοί.»

Ο Μέσι παρομοίωσε τη συγκεκριμένη ήττα με αυτή από την Γερμανία στην παράταση (1-0) του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 στην Βραζιλία, όντας τότε αρχηγός της «αλμπισελέστε».

«Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα: Ένας τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός που υπάρχει και είναι μια τεράστια απογοήτευση, αλλά να έχουμε το προβάδισμα με 3-0 από τον πρώτο αγώνα και μετά να χάνουμε… είναι και οι δύο τεράστιες απογοητεύσεις», δήλωσε ο Μέσι.

Eν συνεχεία εξέφρασε τη στήριξη του στον Ερνέστο Βαλβέρδε τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθώ τόσο τον Τύπο, αλλά μαθαίνω για την κριτική στον προπονητή μας. Ωστόσο, με απόλυτη ειλικρίνεια πιστεύω ότι ο κόουτς έκανε μία εκπληκτική δουλειά σε αυτό το διάστημα που βρίσκεται μαζί μας και δεν θεωρώ ότι ο αποκλεισμός από τη Λίβερπουλ ήταν ευθύνη κάποιου συγκεκριμένα. Εμείς, η ομάδα είμαστε οι μοναδικοί που ευθύνονται. Ξέραμε ότι μπορούσε να μας συμβεί ότι και την προηγούμενη χρονιά και επιτρέψαμε να συμβεί. Ήταν λυπηρή η εικόνα που βγάλαμε. Προφανώς λοιπόν και ο προπονητής έχει μερίδιο ευθύνης, όπως έχουμε όλοι μας στα αποδυτήρια. Θα ήθελα πάντως να συνεχίσει και του χρόνου. Μπορεί να σας αρέσει ή όχι ο τρόπος που παίζουμε, αλλά πέρσι πήραμε το νταμπλ και μπορούμε να το κάνουμε και φέτος».

Καταλήγοντας ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου κάλεσε την ομάδα του να προσπαθήσει να ξεχάσει την ήττα από την Λίβερπουλ ενόψει του τελικού του Copa del Rey με την Βαλένθια, ματς από το οποίο θα απουσιάσουν οι τραυματίες, Λουίς Σουάρες και Ουσμάν Ντεμπελέ.

«Είναι ένας τελικός κι έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε και να μην σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Η Βαλένθια είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα, την γνωρίζουμε καλά και θα είναι έναςσ ισάξιος αντίπαλος. Εάν δεν αντιδράσουμε, μπορεί να υποφέρουμε ξανά. Κανείς δεν πρέπει να μας χτυπήσει με τον ίδιο τρόπο (Λίβερπουλ), θα προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε όπως κάναμε σε κάθε παιχνίδι αυτή τη σεζόν, εκτός από αυτό με την Λίβερπουλ», κατέληξε ο Μέσι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης