Τη φιλοσοφία του Γιόχαν Κρόιφ θα προσπαθήσει να επαναφέρει στην Μπαρτσελόνα ο Ρόναλντ Κούμαν, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι του συλλόγου. Ο νέος τεχνικός των «μπλαουγκράνα» τόνισε ότι «… ο Κρόιφ ήταν ένας από αυτούς από τους οποίους έμαθα τα περισσότερα, ιδιαίτερα την εποχή της “Dream Team” (σ.σ. 1988-1996). Όχι μόνο ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής. Είχαμε τον καλύτερο συνδυασμό: παίζαμε επιθετικό ποδόσφαιρο και κερδίζαμε τίτλους». Και συνέχισε ο Ολλανδός προπονητής: «Αυτή τη φιλοσοφία θα προσπαθήσουμε να έχουμε στην Μπαρτσελόνα. Να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο για τους φιλάθλους και να κερδίζουμε, που προφανώς είναι το πιο σημαντικό».

Στη συνέντευξή του, ο Κούμαν μίλησε επίσης για την προσωπική του φιλοσοφία, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Είμαι ένας προπονητής που του αρέσει η πειθαρχία και η καλή οργάνωση. Μου αρέσει να κυριαρχώ στο παιχνίδι. Εμείς οι Ολλανδοί αγαπάμε το επιθετικό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει να είμαι ευθύς και να έχω καλή επικοινωνία με τους παίκτες. Προσπαθώ να περνάω καθαρά το μήνυμά μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος τεχνικός των Καταλανών είχε κι ένα μήνυμα για τον Λιονέλ Μέσι, τον οποίο σειρά δημοσιευμάτων θέλουν να είναι δυσαρεστημένος από τις εξελίξεις στο σύλλογο και να σκέφτεται την αποχώρησή του. «Είναι χαρά να έχεις έναν παίκτη όπως ο Μέσι στην ομάδα σου. Με την ποιότητά του, θα βρει τη θέση του στην εξέλιξη της ομάδας», ανέφερε ο Κούμαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης