Για έλλειψη σεβασμού προς ένα μεγάλο σύλλογο όπως η Ρεάλ, έκανε λόγο ο Ρόναλντ Κούμαν, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιούργκεν Κλοπ αναφορικά με τη χρήση του γηπέδου «Αλφρέδο ντι Στέφανο» για τα εντός έδρας παιχνίδια των «μερένγκες», ενόσω συνεχίζονται τα έργα ανακαίνισης του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Πριν τον αγώνα της περασμένης Τρίτης (6/4) για τα προημιτελικά του Champions League, ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ μίλησε για προπονητικό γήπεδο και επανέλαβε τη δυσαρέσκειά του μετά τη λήξη της αναμέτρησης, στην οποία η ομάδα του ηττήθηκε 3-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αυριανού clasico, ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Κλοπ και απάντησε: «Είναι δυσφημιστικό για έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Επέλεξαν αυτή τη στιγμή να κάνουν εργασίες στο στάδιό τους, καλά έκαναν. Για τους παίκτες, το δύσκολο είναι να παίζουν χωρίς θεατές. Εκείνοι (σ.σ. οι παίκτες της Ρεάλ) είναι συνηθισμένοι να αγωνίζονται σε αυτό το γήπεδο, οι αντίπαλοι ξέρουν ότι πρέπει να παίξουν σε αυτό το γήπεδο κι αυτό είναι όλο».

Όπως έπραξε νωρίτερα και ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο Ρόναλντ Κούμαν ευχήθηκε κι αυτός από την πλευρά του την παραμονή των αρχηγών των δύο ομάδων, Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Ράμος, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι και ως τώρα δεν έχουν ανανεωθεί.

«Το καλύτερο για το πρωτάθλημά μας είναι οι καλύτεροι παίκτες να μείνουν ως το τελευταίο λεπτό που μπορούν να αγωνιστούν. Ο Μέσι δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ράμος, γιατί ο ένας είναι επιθετικός κι ο άλλος αμυντικός, όμως και οι δύο είναι πολύ σημαντικοί για τις ομάδες τους. Ελπίζω ο Ράμος να συνεχίσει στη Ρεάλ και ο Λέο μαζί μας» ανέφερε ο Ολλανδός τεχνικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Κούμαν δήλωσε επίσης χαρούμενος για την επιστροφή των Χεράρδ Πικέ και Σέρζι Ρομπέρτο, που συμπεριλήφθηκαν μετά από καιρό στην αποστολή της Μπαρτσελόνα. Υπογράμμισε ότι αμφότεροι είναι καλά από πλευράς φυσικής κατάστασης, απέφυγε όμως να αποσαφηνίσει αν τους υπολογίζει για τη βασική ενδεκάδα του ντέρμπι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης