Ο Ρόναλντ Κούμαν πρόσφερε στήριξη στον Κλεμάν Λενγκλέ, μετά το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Γάλλος αμυντικός και στέρησε από την Μπαρτσελόνα τη νίκη επί της Κάντιθ (1-1), την περασμένη Κυριακή (21/2) στο «Καμπ Νου». Ο Ολλανδός προπονητής υπογράμμισε ότι δεν ήταν μόνο αυτό το λάθος που κόστισε στην ομάδα του, υπογραμμίζοντας ότι οι «μπλαουγκράνα» θα μπορούσαν να είχαν πετύχει νωρίτερα ένα δεύτερο γκολ και να έχουν «καθαρίσει» το παιχνίδι.

«Μίλησα μαζί του σήμερα το πρωί. Είναι ένας πολύ σοβαρός επαγγελματίας, που τα παίρνει όλα αυτά πολύ προσωπικά. Ήταν μία φάση (σ.σ. του πέναλτι) όπου σίγουρα θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Έγιναν όμως κι άλλα λάθη στην επίθεση, από άλλους παίκτες. Στο 2-0, μία τέτοια φάση στα τελευταία λεπτά δεν θα ήταν καθοριστική. Δεν πρέπει να νομίζουμε ότι όλο το πρόβλημα είναι αυτός. Πρέπει να βελτιώσει κάποια πράγματα, όπως όλοι οι παίκτες, αλλά ό,τι συνέβη απέναντι στην Κάντιθ δεν ήταν λάθος ενός μόνο παίκτη», δήλωσε ο Κούμαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο Ολλανδός τεχνικός εμφανίστηκε πολύ επιφυλακτικός για τη χρησιμοποίηση του Λενγκλέ στον αυριανό (24/2) εξ αναβολής αγώνα της La Liga με την Έλτσε στο «Καμπ Νου», εξηγώντας ότι η ψυχολογική του κατάσταση δεν είναι καλή.

«Είναι αποφάσεις που πρέπει να πάρει ένας προπονητής. Φυσικά, πρέπει ο παίκτης να έχει αυτοπεποίθηση και εξαρτάται επίσης από την σωματική και την πνευματική κατάσταση κάθε ποδοσφαιριστή. Πρέπει να βρω τους καλύτερους για τον αυριανό αγώνα», ανέφερε ο Κούμαν.

Μετά την ισοπαλία με την Κάντιθ και τη χθεσινή (22/2) νίκη της Σεβίλης επί της Οσασούνα, η Μπαρτσελόνα υποχώρησε στην τέταρτη θέση της La Liga, οκτώ βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ατλέτικο. Το αυριανό εξ αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής με την Έλτσε, αλλά και το παιχνίδι του προσεχούς Σαββάτου (27/2) με τη Σεβίλλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», αποτελούν την τελευταία ελπίδα των Καταλανών να μείνουν «ζωντανοί» στη μάχη του τίτλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης