Το 14ο Σούπερ Καπ Ισπανίας της ιστορίας της κατέκτησε η Μπαρτσελόνα και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Η ομάδα του Τσάβι Ερνάντεθ διέλυσε με 3-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα «Clasico – που μόνο τέτοιο δεν ήταν – το οποίο διεξήχθη στο «Κινγκ Φαχντ Στάντιουμ» στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς κατέληξε στη Βαρκελώνη και ήταν, παράλληλα, ο πρώτος στην «εποχή Τσάβι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόλυτοι πρωταγωνιστές για τους «μπλαουγκράνα» ήταν οι Γκάβι και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Οι δυο τους συμμετείχαν και στα τρία γκολ της ομάδας τους, με τον Ισπανό μέσο να ανοίγει (33’) και να κλείνει το σκορ (69’) και τον Πολωνό φορ να βρίσκει δίχτυα ενδιάμεσα (45’). Μάλιστα, ο «Λέβα» είχε και σουτ στο δοκάρι στο 12ο λεπτό, με τον Κουρτουά να σώζει, σε εκείνο τη σημείο, την εστία του.

Το μόνο που είχε να αντιπαρατάξει η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στο κρεσέντο των Καταλανών, ήταν μια κεφαλιά του Μπενζεμά στο 18’ που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Τερ Στέγκεν και μια επέμβαση του Γερμανού τερματοφύλακα σε σουτ του Ροντρίγκο (79’), όταν όλα είχαν κριθεί. Εν τέλει, ο Μπενζεμά, με διπλή προσπάθεια, πέτυχε το γκολ της τιμής στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Σέρχιο Μπουσκέτς συνδύασε με ρεκόρ την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς έφτασε τις 45 εμφανίσεις σε «Clasico», όσες έχουν ακόμη οι Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Ράμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ (72’ Νάτσο), Ρούντιγκερ, Μιλιτάο, Μεντί – Κρόος (72’ Ασένσιο), Καμαβινγκά (46’ Ροντρίγκο), Μόντριτς (65’ Θεμπάγιος) – Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Ερνάντεθ): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Κρίστενσεν, Αραούγιο (86’ Γκαρσία), Μπαλντέ – Ντε Γιονγκ (86’ Κεσιέ), Μπουσκέτς, Πέντρι (90’ Ρομπέρτο) – Γκάβι (89’ Φάτι), Λεβαντόφσκι, Ντεμπελέ (78’ Ραφίνια).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης