Τα «μαζέματα» στα οικονομικά της Μπαρτσελόνα λόγω της «ζημιάς» που έχει υποστεί ο σύλλογος από την πανδημία του κορωνοϊού, φέρνουν δραστικές περικοπές σε όλα τα επίπεδα.

Ακόμη και στο δίκτυο σκάουτινγκ των «μπλαουγκράνα», καθώς όπως αναφέρουν τα καταλανικά ΜΜΕ, η διοίκηση της «Μπάρτσα» σχεδιάζει να απολύσει 20 με 25 -από τους συνολικά 40- σκάουτ της ομάδας, προκειμένου να εξοικονομήσει πόρους για την αγωνιστική περίοδο 2020/21.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 40 σκάουτ που εργάζονται αυτή τη στιγμή στη Μπαρτσελόνα, άλλοι είναι πλήρους απασχόλησης κι άλλοι μερικής απασχόλησης, έχοντας ένα πλήρες δίκτυο που ακουμπάει και μελετάει όλες τις ηπείρους, για παίκτες που θα μπορούσαν να απασχολήσουν την καταλανική ομάδα. Από 10 χρονών για το «φυτώριο» της «LaMasia» έως ηλικίες που αφορούν την πρώτη ομάδα.

Όπως διέρρευσε από κύκλους της Μπαρτσελόνα «…η απόφαση θα ληφθεί με επαγγελματικά κριτήρια και διατηρώντας πάντα τον στόχο της καλύτερης δυνατής εκμετάλλευσης των πόρων που έχει ο σύλλογος».

Δεν αποκλείεται δε, οι περικοπές να φτάσουν και στα πιο υψηλά… κλιμάκια του τμήματος σκάουτινγκ και σε ονόματα όπως ο διευθυντής και τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα Β’, Χοσέ Μάρι Μπακέρο ή ακόμη και σε πρόσωπα που έχουν την τεχνική διεύθυνση του κλαμπ, όπως ο Έρικ Αμπιντάλ και ο Ραμόν Πλάνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης