Ανακοίνωση με την οποία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της σε παράνομη αγορά ήπατος για τον Έρικ Αμπιντάλ, έσπευσε να εκδώσει η Μπαρτσελόνα, μετά τις σχετικές τηλεφωνικές συνομιλίες που είδαν τον φως της δημοσιότητας με κεντρικό πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο των «μπλαουγκράνα» Σάντρο Ροσέλ.
Ο σύλλογος της Καταλονίας τονίζει πως τα δημοσιεύματα αυτά θίγουν την τιμή και την υπόληψη του Ερίκ Αμπιντάλ, του Σάντρο Ροσέλ, ενώ πλήττουν επίσης την εντιμότητα όλων των οργανισμών που συνδέονται με μεταμοσχεύσεις. Εκφράζει δε τη στήριξή της, τόσο στον τεχνικό διευθυντή της «Μπάρτσα», Έρικ Αμπιντάλ, όσο και στον πρώην πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ.


Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα αναφέρει:

«Η FC Mπαρτσελόνα αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε παράνομη πράξη, όπως έκανε ήδη και ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος και οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου “Clinic de Barcelona”, μετά τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα σε σχέση με τη μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε ο νυν τεχνικός διευθυντής της πρώτης ομάδας, Έρικ Αμπιντάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πληροφορία που διοχετεύτηκε παραλείπει ένα σημαντικό γεγονός, όπως είναι ο σχετικός αρχειοθετημένος φάκελος από δικαστήριο της Βαρκελώνης, με ημερομηνία 18 του περασμένου Απριλίου, γεγονός που θίγει την τιμή και την υπόληψη του Έρικ Αμπιντάλ, όλων των οργανισμών που συνδέονται με μεταμοσχεύσεις, της Μπαρτσελόνα και του πρώην προέδρου της, Σάντρο Ροσέλ.

Ο σύλλογος θλίβεται βαθύτατα για την έλλειψη αυστηρότητας ως προς τη διάχυση των σχετικών πληροφοριών για ένα θέμα τόσο ευαίσθητο και επιβεβαιώνει τη στήριξή της στον Έρικ Αμπιντάλ και στο ίδρυμά του για να συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής των παιδιών και των νέων που υποβάλλονται σε παρόμοιες ιατρικές θεραπείες».

Υπενθυμίζεται πως το Μάρτιο του 2011, ο πρώην άσος των Καταλανών, που αργότερα αγωνίσθηκε και στον Ολυμπιακό, διεγνώσθη με καρκίνο στο ήπαρ, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κι έναν χρόνο αργότερα (Μάρτιος 2012), ανακοινώθηκε πως χρειάζεται μεταμόσχευση ήπατος. Εκείνη την εποχή γνωστοποιήθηκε, πως δότης του μοσχεύματος, ήταν ο εξάδελφος του Αμπιντάλ, Ζεράρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης