Έναν άνευ προηγουμένου διασυρμό υπέστη η Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης στο «Άνφιλντ», με τους «μπλαουγκράνα» να βλέπουν τελικά το μεγάλο τους όνειρο για την κατάκτηση του έκτου Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας τους να μετατρέπεται σε… εφιάλτη.

Η νίκη των Καταλανών με 3-0 επί της Λίβερπουλ είχε καταστήσει ακλόνητο φαβορί την ομάδα της Καταλονίας για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, τον οποίο όμως ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι παίκτες του θα τον δουν τελικά από την τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν το αντέξουν φυσικά, καθώς ο τρόπος (ήττα με 4-0 στον αγώνα ρεβάνς) με τον οποίο έμεινε εκτός της διεκδίκησης του τροπαίου με τα «μεγάλα αφτιά» η Μπαρτσελόνα ήταν πραγματικά οδυνηρός.

Η Λίβερπουλ στην κυριολεξία «πάτησε» τους Καταλανούς, έκανε τον «μάγο» των πρωταθλητών Ισπανίας, Λιονέλ Μέσι, να μοιάζει με… κοινό θνητό και προκρίθηκε με έναν απίστευτο τρόπο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, αυτό το «κάζο» είναι αρκετά πιθανό να στείλει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στο ταμείο ανεργίας, καθώς ο «Τσινγκούρι» απέτυχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να εκπληρώσει τον μεγάλο στόχο της Μπαρτσελόνα, που δεν ήταν άλλος από την επιστροφή στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, ο τρόπος με τον οποίο η Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε έμεινε εκτός διεκδίκησης του τροπαίου είναι παρόμοιος με τον περυσινό, με τον Μανωλά πριν από περίπου έναν χρόνο να αποδεικνύεται δήμιος για τους «μπλαουγκράνα», υπογράφοντας με κεφαλιά τη μεγάλη νίκη-πρόκριση με 3-0 της Ρόμα επί των Καταλανών.

Το «δις εξαμαρτείν» λοιπόν, όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα συγχωρεθεί στον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος νικήθηκε κατά κράτος στη «σκακιέρα» του ματς από τον Γιούργκεν Κλοπ, τον αρχιτέκτονα της μεγάλης επιτυχίας των «ρεντς».

Όπως είναι φυσικό, ο ισπανικός Τύπος κατακεραύνωσε τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους παίκτες του, με τον τίτλο της «Sport» να είναι αντιπροσωπευτικός του κλίματος που υπάρχει στην Ισπανία μετά το έπος της Λίβερπουλ με… θύμα την Μπαρτσελόνα.

«Η μεγαλύτερη ξευτίλα στην ιστορία» είναι ο τίτλος της καταλανικής εφημερίδας «Sport».

«Η Μπάρτσα έγραψε μαύρη σελίδα με τον αποκλεισμό της με ασυγχώρητο τρόπο στο Άνφιλντ», αναφέρεται στο κείμενο της εφημερίδας, με τον συντάκτη του άρθρου να προσθέτει: «Όπως συνέβη στη Ρώμη, η ομάδα του Βαλβέρδε δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί το πλεονέκτημά της».

Παράλληλα, η καταλανική εφημερίδα επιρρίπτει ευθύνες και στον Ερνέστο Βαλβέρδε, υποστηρίζοντας πως ίσως είναι πολύ μεγάλη η Μπαρτσελόνα για τον Βάσκο προπονητή.

Από τη μεριά της η «AS» αναφέρει στον τίτλο του κεντρικού θέματός της: «Τραγωδία στο Άνφιλντ».

Η «Marca», η οποία τάσσεται σαφώς στο πλευρό της Ρεάλ Μαδρίτης, κάνει λόγο για… δράμα της αιώνιας αντιπάλου με τίτλο: «Εκατόμβη στο Άνφιλντ», ενώ η «Mundo Deportivo» αναφέρει στον τίτλο του θέματός της: «Νέα ευρωπαϊκή απογοήτευση της Μπάρτσα και αντίο στους πρωταθλητές».

«Marca»: Εκατόμβη στο Άνφιλντ

«As»: Τραγωδία της Μπάρτσα στο Άνφιλντ

«Mundo Deportivo»: Νέα ευρωπαϊκή απογοήτευση της Μπάρτσα και αντίο στους πρωταθλητές

Αγγλικά ΜΜΕ: «Η μεγαλύτερη ανάσταση μετά τον Λάζαρο»

Στον αντίποδα, όπως είναι φυσικό, τα αγγλικά ΜΜΕ εκθειάζουν τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ για το απίστευτο επίτευγμά της.

Πραγματικά, όλο το νησί παραμιλάει με τον άθλο των «ρεντς», με την «Daily Mail» να κάνει λόγο για τη «σπουδαιότερη ανάσταση μετά την ανάσταση του Λαζάρου».

Από τη μεριά του, το «Sky Sports» ανέφερε: «Η Λίβερπουλ νίκησε την Μπαρτσελόνα με 4-0 για να προκριθεί στον τελικό. Απίστευτη πρόκριση!».

Τα γκολ που «ταπείνωσαν» την Μπαρτσελόνα

 

 

 

 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης