Ο Λιονέλ Μέσι πρέπει να παραμείνει στη Μπαρτσελόνα, ώστε να ηγηθεί της ομάδας για το υπόλοιπο της καριέρας του και να διαδραματίσει στρατηγικό ρόλο στο κλαμπ όταν αποσυρθεί, υποστήριξε ο υποψήφιος για την προεδρία του συλλόγου, Βίκτορ Φοντ σε συνέντευξή του στο Reuters την Τρίτη (19/11).

Ο έξι φορές παίκτης της χρονιάς και ο κορυφαίος σκόρερ της Μπαρτσελόνα βρέθηκε πού κοντά στην αποχώρησή του από τους Καταλανούς τον περασμένο Αύγουστο, λόγω κάκιστων σχέσεων με τον πρώην πρόεδρο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ακόμη και τώρα είναι ανοικτό το μέλλον του, καθώς ο Αργεντινός μπορεί να αποχωρήσει από τον σύλλογο -όπου έχει περάσει ολόκληρη την καριέρα του- ως ελεύθερος στο τέλος της σεζόν, εκτός εάν υπογράψει νέο συμβόλαιο πριν από τα τέλη Ιουνίου.

Ο Φοντ, που συμμετείχε στην εκστρατεία εναντίον του Μπαρτομέου που τον οδήγησε σε παραίτηση τον περασμένο Οκτώβριο, είναι ο πρώτος υποψήφιος για να κερδίσει τις εκλογές στις 24 Ιανουαρίου και θεωρεί ότι ο καλύτερος αμειβόμενος παίκτης στον κόσμο, μπορεί να πειστεί για να παραμείνει στο «Καμπ Νου».

«Όταν έχεις την τύχη σαν σύλλογος, να διαθέτεις τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, πρέπει να κάνεις τα πάντα για να διατηρήσεις αυτό το ταλέντο», τόνισε ο 48χρονος Φοντ (επιχειρηματίας τηλεπικοινωνίων στο επάγγελμα) στο Reuters και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν ο Μέσι πάει σε ανταγωνιστή μας, δεν θα βρούμε εναλλακτική λύση, πολύ απλά διότι δεν… υπάρχει εναλλακτική λύση για τον Μέσι. Γι’ αυτό και η βραχυπρόθεσμη παραμονή του είναι κρίσιμη.

Αλλά για εμάς, η σχέση μεταξύ του Μέσι και της “Μπάρτσα”, είναι μια στρατηγική σχέση και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα δημιουργήσουμε τις σωστές προϋποθέσεις, για να παίξει ο Μέσι ρόλο στον σύλλογο, ακόμα και μετά το τέλος της καριέρας του. Θα μπορούσε να συνεισφέρει πολλές ιδέες».

Ο Φοντ σχεδιάζει να ένα πλάνο επταετίας στην προεδρία του συλλόγου κι έχει επιλέξει τον μεγάλο πρώην άσο της ομάδας, Τσάβι Φερνάντες, για να οδηγήσει για χρόνια την ομάδα ως γενικός διευθυντής, παράλληλα με τη θέση του προπονητή.

Ο Τσάβι, με τον οποίο ο Μέσι συνεργάστηκε για 11 χρόνια κατακτώντας επτά τίτλους στη LaLiga και τέσσερα Champions League, αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Φοντ για να εξασφαλιστεί η παραμονή του Αργεντινού.

«Ο Μέσι πρέπει να είναι πειστεί ότι έχουμε ένα ανταγωνιστικό και κερδοφόρο πρότζεκτ και ο Τσάβι μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο σε εμάς. Η αξιοπιστία του Τσάβι και οι γνώσεις του για το ποδόσφαιρο είναι οι κατάλληλες για να πείσουν κάποιον σαν τον Μέσι. Είναι φίλοι, γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και αυτό θα είναι το κλειδί».

Εάν κερδίσει τις εκλογές, ο Φοντ θα αναλάβει έναν σύλλογο με τους υψηλότερους μισθούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, ο σύλλογος βρίσκεται πλέον σε βαθιά οικονομική κρίση, η οποία επιδεινώνεται από την πανδημία του ιού COVID-19, έχοντας εκμηδενίσει τα έσοδα από εισιτήρια, εμπορεύματα και επισκέψεις στο μουσείο και στο γήπεδο της ομάδας.

Ο τελευταίος ισολογισμός της «Μπάρτσα» παρουσίασε απώλεια 97 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το συνολικό καθαρό χρέος του κλαμπ, υπερδιπλασιάστηκε στα 488 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Φοντ πάντως, θεωρεί ότι η αγάπη του Μέσι για τη Βαρκελώνη, την οποία προσχώρησε σε ηλικία 13 ετών, είναι τόσο βαθιά που θα μπορούσε να μειώσει τις απαιτήσεις του για τις απολαβές του και να παραμείνει.

«Όλοι οι σύλλογοι βρίσκονται σε οικονομική κρίση (λόγω της πανδημίας) και όλοι πρέπει να προσαρμόσουν τις προσδοκίες τους.

Το καλό με τον Μέσι είναι ότι αγαπάει τον σύλλογο όπως όλοι μας και είμαι σίγουρος ότι είναι έτοιμος να πάρει μια μακροπρόθεσμη προοπτική και να συνεισφέρει, ώστε ο σύλλογος να μπορεί να διαχειριστεί τη σημερινή κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όταν έχεις κάποιον σαν τον Μέσι που αγαπάει τον σύλλογο και ο σύλλογος θέλει να διατηρήσει για πολλά χρόνια, έχεις το πλαίσιο να αναδημιουργήσεις και να χτίσεις μια νικήτρια ομάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης