Ο Νίκολα Μίροτιτς αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν 2021-22 στη Euroleague. O πάουερ φόργουορντ της Μπατσελόνα ήταν το φαβορί και άφησε στη 2η θέση τον Μάικ Τζέιμς της Μονακό και στην 3η θέση τον Σάσα Βεζένκοφ του Ολυμπιακού. Ο Μίροτιτς διαδέχεται τον Βασίλιε Μίτσιτς, ο οποίος πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο της Euroleague στην Κολωνία, με την Αναντολού Εφές και αύριο (19/5, 19:00) θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Την απονομή στον ψηλό της Μπαρτσελόνα έκανε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να κερδίζω το βραβείο και να το παραλαμβάνω από τα χέρια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες, τους προπονητές και τον σύλλογο μου» δήλωσε ο Μίροτιτς στη Stark Arena, όπου διοργανώθηκε η τελετή απονομής των βραβείων για τη σεζόν 2021-22.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μίροτιτς πρόσθεσε: «Πριν δύο εβδομάδες ο Νικ (Καλάθης) μου είπε… θα με θυμηθείς αν πάρεις το βραβείο; Τον ευχαριστώ γιατί χωρίς τις πάσες του δεν θα τα κατάφερνα. Είναι ένας σπουδαίος φίλος και συμπαίκτης».

Ο Μίροτιτς ήταν ο πρώτος σε βαθμολογία στο σύστημα αξιολόγησης με 19,4 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (PIR), οδηγώντας την Μπαρτσελόνα στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Φέτος, όπως και πέρυσι ήταν μέλος στην κορυφαία πεντάδα της Euroleague, ενώ είχε ψηφιστεί μέλος της δεύτερης ομάδας της Euroleague, το 2013 και το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μίροτιτς είχε 16,6 πόντους και 5,1 ριμπάουντ, σουτάροντας με φοβερά ποσοστά ευστοχίας καθώς είχε 45,5% από το τρίποντο, 65.6% στα σουτ δύο πόντων και 87,5% από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας».

Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες

Η τελετή, όμως ήταν λαμπρή, με τεράστια ονόματα του παγκόσμιου μπάσκετ να βρίσκονται στην “Stark Arena” φορώντας τα… καλά τους. Ο πολυνίκης προπονητής της Euroleague με 9 τίτλους Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και νυν τεχνικός της Παρτιζάν ήταν η πιο εμβληματική προσωπικότητα στην τελετή απονομής των βραβείων. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο Ιμπραΐμ Κουτλουάι, ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς, ο Πάτρικ Φέμερλινγκ, ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς, ο Νίκολα Βούιτσιτς, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ανάμεσα σε πολλούς άλλους.

Ο Ολυμπιακός… σάρωσε στα βραβεία, αφού το όνομά του γράφτηκε σε τρεις κατηγορίες. Ο Μπαρτζώκας αναδείχτηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του κορυφαίος προπονητής της σεζόν (2013 η πρώτη), ο Σάσα Βεζένκοφ συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν (μαζί με Σέιν Λάρκιν, Μάικ Τζέιμς, Νίκολα Μίροτιτς και Έντι Ταβάρες), ενώ ο Κώστας Σλούκας παρέλαβε το βραβείο για την πιο «μαγική στιγμή» της σεζόν (Magic Moment Award), που δεν ήταν άλλη από το buzzer beater τρίποντο που πέτυχε στο ΣΕΦ, κόντρα στην Αναντολού Εφές, για τη νίκη των «ερυθρόλευκων» στην παράταση, στην 26η αγωνιστική.

ΜVP αναδείχτηκε ο Νίκολα Βούιτσιτς της Μπαρτσελόνα, κορυφαίος αμυντικός ήταν ο Κάιλ Χάινς με της Αρμάνι Μιλάνο, ενώ κορυφαίος ανερχόμενος αστέρας ήταν ο Ρόκας Γιακουμπάιτις.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αντεμόλα Οκουλάγια κράτησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι πριν την έναρξη της τελετής απονομής των βραβείων, ο οποίος έφυγε χθες (17/5) αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος έκανε και την εναρκτήρια ομιλία αναφέρθηκε σε όσα έχει πετύχει η Euroleague στη διαδρομή της, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την αποβολή των ρωσικών ομάδων από τη διοργάνωση ευχόμενος να επιστρέψει η ειρήνη στην Ευρώπη. «Αποστολή μας είναι να προσφέρουμε υψηλό θέαμα μπάσκετ, να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά και προσωπικά δεσμεύουμε πως η Euroleague θα παρέχει ένα εξαιρετικό φάιναλ φορ, εδώ στο Βελιγράδι,» δήλωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης