Η Μπαρτσελόνα πρόκειται να υποδεχθεί σε λίγες ώρες τη Λεβάντε, στον αγώνα ρεβάνς για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ισπανίας, αλλά προς το παρόν υπάρχει μία σύγχυση αναφορικά με το αν η αναμέτρηση αυτή θα έχει νόημα. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με δημοσίευμα της καταλανικής εφημερίδας “El Mundo Deportivo”, ο νεαρός Τσούμι που αγωνίστηκε στο πρώτο παιχνίδι, ήταν τιμωρημένος και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.
Ο 20χρονος αμυντικός ανήκει στο δυναμικό της Β΄ ομάδας του συλλόγου, που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία, και στο αμέσως προηγούμενο ματς είχε συμπληρώσει πέντε κίτρινες κάρτες, που επιφέρουν αυτόματη τιμωρία μίας αγωνιστικής. Πάντα σύμφωνα με την “El Mundo Deportivo”, αυτό σημαίνει ότι ο Τσούμι χρησιμοποιήθηκε αντικανονικά στο πρώτο παιχνίδι με τη Λεβάντε και ότι η Μπαρτσελόνα κινδυνεύει να αποκλειστεί «στα χαρτιά».

Από πλευράς «μπλαουγκράνα», πάντως, επισημαίνουν ότι σύμφωνα με τον κανονισμό, η ποινή για τη συμπλήρωση πέντε κίτρινων καρτών εκτίεται στο πρωτάθλημα, ενώ στο κύπελλο μεταφέρεται τιμωρία μόνο σε περίπτωση αναβολής. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι για το λόγο αυτό ο Τσούμι δεν χρησιμοποιήθηκε στο αμέσως επόμενο ματς της Μπαρτσελόνα Β΄ στην τρίτη κατηγορία. Επιπλέον, από την ισπανική ομοσπονδία τονίζουν ότι δεν έχει κατατεθεί εγκαίρως (εντός 48 ωρών) καταγγελία, οπότε ακόμη και σε περίπτωση παραβίασης κανονισμών, δεν μπορεί να υπάρξει τιμωρία.

Η όλη ιστορία θυμίζει το προ τριετίας «κάζο» της Ρεάλ με τον Ντένις Τσερίσεφ. Ο Ρώσος μέσος είχε χρησιμοποιηθεί για ένα ημίχρονο σε ματς της φάσης των «32» με την Καντίθ, όμως επειδή «κουβαλούσε» ποινή από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο (όταν αγωνιζόταν ως δανεικός στη Βιγιαρεάλ), οι «μερένγκες» τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από τη συνέχεια του κυπέλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης