Η Μπάγερν διέλυσε με σκορ 3-0 την Τσέλσι στο Λονδίνο και περιμένει τη ρεβάνς για να τσεκάρει το εισιτήριό της για τους «8» του Champions League. Παράλληλα, η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε 1-1 με τη Νάπολι και έχει τον πρώτο λόγο εν όψει της ρεβάνς στο «Καμπ Νου».

«Κλείδωσε» την πρόκριση η Μπάγερν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεύτερο «πάρτι» στο Λονδίνο, μέσα σε περίπου 5 μήνες έκανε η Μπάγερν, η οποία σκέφτεται κιόλας τον αντίπαλό της στους προημιτελικούς του Champions League. Η βρετανική πρωτεύουσα «ταιριάζει γάντι» στους Βαυαρούς, οι οποίοι μετά το 7-2 επί της Τότεναμ την 1η Οκτωβρίου 2019, απόψε επικράτησαν με 3-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» επί της Τσέλσι και ουσιαστικά έδωσαν διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς της 18ης Μαρτίου στην «Αλιάνζ Αρένα».

Αυτή την φορά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν ήταν μόνο σκόρερ, αλλά και δημιουργός. Από δύο δικές του ασίστ ο Γκνάμπρι χρίστηκε σκόρερ στο 51ο και 54ο λεπτό, ενώ στο 76΄ ο Πολωνός στράικερ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Οι Βαυαροί επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί που είχαν απέναντι στους «μπλε» με το που έγιναν γνωστά τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Champions League και, πλέον, μετά το σημερινό (25/02) αποτέλεσμα μόνο εάν συμβούν «σημεία και τέρατα» θα χάσουν την πρόκριση στους προημιτελικούς στο δεύτερο ματς που θα διεξαχθεί στο Μόναχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι «παραδόθηκαν» στο β΄ μέρος, στα τελευταία λεπτά αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μάρκος Αλόνσο με απευθείας κόκκινη κάρτα.

 

Τσέλσι-Μπάγερν Μονάχου 0-3 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 51′ Γκνάμπρι, 54′ Γκνάμπρι, 76′ Λεβαντόφσκι

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Ζορζίνιο – Τιάγκο, Κίμιχ

Κόκκινες κάρτες: 84′ Αλόνσο

Τσέλσι (Λάμπαρντ): Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα (73′ Πέδρο), Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Τζέιμς, Κόβασιτς, Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ (61′ Γουίλιαν), Μάουντ, Ζιρού (61′ Έιμπραχαμ).

Μπάγερν Μονάχου (Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Παβάρ, Αλάμπα, Ντέιβις, Τιάγκο (90′ Γκορέτσκα), Μίλερ, Κομάν (66′ Κουτίνιο), Γκνάμπρι (85′ Τολισό), Λεβαντόφσκι

Προβάδισμα πρόκρισης η Μπαρτσελόνα

Συνεχίζει αήττητη την πορεία της και στα νοκ άουτ ματς του Champions League η Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» με το γκολ του Γκριεζμάν απέσπασαν ισοπαλία με σκορ, 1-1, από τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «16» της διοργάνωσης και είναι πλέον, το φαβορί για την πρόκριση στους «8». Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι καθορισμένο για τις 18/03 στο «Καμπ Νόου».

Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά, πίεζε πάρα πολύ ψηλά τη Νάπολι, αλλά ήταν ανούσια στην επίθεση χωρίς… υποψία ευκαιρίας στο πρώτο 45λεπτο. Παίζοντας πολύ έξυπνα και με τις γραμμές της πολύ κοντά η μία στην άλλη, η Νάπολι δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να την απειλήσει κι όποτε της δινόταν η ευκαιρία έγβαινε στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές, στο 30ό λεπτό, ο Ντρις Μέρτενς «κεραυνοβόλησε» τον Τερ Στέγκεν που έμεινε «άγαλμα» στο σουτ του Βέλγου διεθνούς επιθετικού.

Γκολ ιστορικής σημασίας για τον Μέρτενς. Ήταν το 121ο του 32χρονου άσου με την φανέλα των «παρτενοπέι» και με αυτό «έπιασε» τον Σλοβάκο, Μάρεκ Χάμσικ, στην κορυφή των σκόρερ στα χρονικά του ιταλικού συλλόγου! Ακολουθεί με έξι λιγότερα ο μεγάλος, Ντιέγκο Μαραντόνα!

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, τουλάχιστον ως προς τον τρόπο παιχνιδιού των δύο ομάδων. Η Μπαρτσελόνα ήταν μόνιμα στην επίθεση, ενώ η Νάπολι περίμενε την ευκαιρία για να «χτυπήσει» στην κόντρα. Μία φορά αδράνησε η άμυνα των Ιταλών στην επανάληψη και το πλήρωσε στο 57΄, όταν από γύρισμα του Σεμέδο ο Γκριεζμάν σα σε προπόνηση «έγραψε» το 1-1, στη μοναδική αξιόλογη φάση που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο.

Το ματς «άνοιξε» περισσότερο στη συνέχεια, με τη Νάπολι να «αγγίζει» το 2-1 στο 62΄ με τον Μίλικ να μη μπορεί να νικήσει τον Τερ Στέγκεν στο μεταξύ τους τετ-α-τετ. Το συγκρότημα του Τζενάρο Γκατούζο, που είχε στην ενδεκάδα του σε όλο το 90λεπτο τον Κώστα Μανωλά, διατήρησε το αήττητο που έχει από την φάση των ομίλων, αλλά το έργο της στην Βαρκελώνη θα είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Στη ρεβάνς, πάντως, η «Μπαρτσα» θα έχει δύο σημαντικές απουσίες, καθώς δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Μπουσκέτς (συμπλήρωσε κάρτες) και Βιδάλ, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες στο 89ο λεπτό.

 

 

Νάπολι-Μπαρτσελόνα 1-1 (Cosmote Sport 2)

Γκολ: 30′ Μέρτενς (Νάπολι), 57′ Γκριεζμάν (Μπαρτσελόνα)

 

 

Κίτρινες κάρτες: Ινσίνιε, Μάριο Ρούι – Μπουσκέτς, Μέσι, Γκριεζμάν, Βιδάλ

Κόκκινες κάρτες: 89′ Βιδάλ

Νάπολι (Γκατούζο): Οσπίνα, Ντι Λορέντζο, Μανωλάς, Μακσίμοβιτς, Μάριο Ρούι, Φαμπιάν Ρουίθ, Ντέμε (80′ Άλαν), Ζιελίνσκι, Καγιεχόν (74′ Πολιτάνο), Μέρτενς (54′ Μίλικ), Ινσίνιε.

Μπαρτσελόνα (Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ (90′ Λενγκλέ), Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (56′ Αρτούρ), Βιντάλ, Ουμιτιτί, Γκριεζμάν (88′ Φάτι), Φίρπο, Μέσι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης