Σε… μπελάδες βάζει (και) την Μπαρτσελόνα –εκτός απ’ την Εθνική Γαλλίας- το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Ουσμάν Ντεμπελέ να κάνει ρατσιστικά σχόλια κατά των Ασιατών, υπό το βλέμμα του Αντουάν Γκριεζμάν.

Ο Χιρόσι Μικιτάνι, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ιαπωνικού ομίλου Rakuten Group, βασικού χορηγού των «μπλαουγκράνα», αντέδρασε πολύ έντονα την Τρίτη (06/07) ζητώντας εξηγήσεις από την «Μπάρτσα», μέσω μηνύματος που ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σαν χορηγός και οργανωτής στο τουρ του κλαμπ, αισθάνομαι πολύ άσχημα που παίκτες της Μπαρτσελόνα έκαναν τέτοια ρατσιστικά σχόλια» έγραψε ο Μικιτάνι, συμπληρώνοντας πως «…δεδομένου ότι η Rakuten έχει υποστηρίξει τη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα και αποτελεί χορηγό του κλαμπ, τέτοια τοποθετήσεις είναι ανεπίτρεπτες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Θα διαμαρτυρηθούμε επίσημα προς τον σύλλογο και θέλουμε να ακούσουμε τη γνώμη τους επ’ αυτού».

Οι δύο Γάλλοι διεθνείς έχουν ήδη ζητήσει δημόσια συγνώμη για το βίντεο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εν λόγω βίντεο έχει τραβηχτεί το 2019 και σε αυτό απεικονίζονται τρεις τεχνικούς να βρίσκονται γύρω από μία τηλεόραση και να συζητούν τεχνολογικής φύσεως πρόβλημα.

Ένας εξ αυτών φοράει T-shirt που γράφει «Προσωπικό». Ο Ντεμπελέ σχολιάζει στο βίντεο τις κινήσεις και τα λόγια των τεχνικών.

«Όλες αυτές οι άσχημες φάτσες, μόνο και μόνο για να παίξουμε ηλεκτρονικό. Δεν ντρέπονται;» ακούγεται να λέει αρχικά.

Στη συνέχεια γελάει όταν ένας άντρας μπαίνει στο δωμάτιο και γίνεται ζουμ στο βίντεο. Ακολούθως, ακούγοντας τους τεχνικούς να μιλούν, σχολιάζει: «Τι ανάποδη γλώσσα!» για να καταλήξει, λέγοντας: «Υποτίθεται ότι είστε ανεπτυγμένη χώρα, σωστά;»

Μεταξύ των πλάνων, το κινητό τηλέφωνο που καταγράφει το βίντεο γυρίζει κάποια στιγμή στον Αντουάν Γκριεζμάν που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Το επίμαχο βίντεο διέρρευσε μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης snapchat.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης