«Εποχή Κούμαν» ξημερώνει στην Μπαρτσελόνα, η οποία ανακοίνωσε επισήμως την πρόσληψη του Ολλανδού τεχνικού, για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 57χρονος προπονητής έλυσε το συμβόλαιό του με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας και καλείται να επαναφέρει τους Καταλανούς στο δρόμο των επιτυχών, μετά από μία αποτυχημένη χρονιά που ολοκληρώθηκε με τον πρωτοφανή διασυρμό (8-2) από τη Μπάγερν, στον προημιτελικό του Champions League. Η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή θα γίνει μέσα στην ημέρα, στο «Καμπ Νου».

Θα είναι η τρίτη θητεία του Ρόναλντ Κούμαν στη Βαρκελώνη, σε τρίτο διαφορετικό ρόλο. Ο παλαίμαχος Ολλανδός αμυντικός έπαιξε για έξι χρόνια (1989-1995) στους «μπλαουγκράνα» και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου, καθώς το δικό του γκολ (με απευθείας εκτέλεση φάουλ) στον τελικό με τη Σαμπντόρια, χάρισε στην Μπαρτσελόνα το πρώτο της Κύπελλο Πρωταθλητριών. Συνολικά κατέκτησε ως παίκτης της Μπάρτσα τέσσερα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και τρία σούπερ καπ Ισπανίας, καθώς και το ευρωπαϊκό σούπερ καπ του 1992.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφότου «κρέμασε» τα παπούτσια του και ξεκίνησε καριέρα προπονητή, ο Κούμαν εργάστηκε για δύο χρόνια (1998-2000) στη Μπαρτσελόνα, ως βοηθός του συμπατριώτη του Λουίς Φαν Γκάαλ. Ακολούθως η Φίτεσε του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει ως πρώτος προπονητής, για να ακολουθήσουν ο Άγιαξ, η Μπενφίκα, η Αϊντχόφεν, η Βαλένθια, η Άλκμααρ, η Φέγενορντ, η Σαουθάμπτον και η Έβερτον. Στην καριέρα του ως τεχνικός, ο 57χρονος Ολλανδός έχει πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα στην πατρίδα του (δύο με τον Άγιαξ κι ένα με την Αϊντχόφεν), ένα κύπελλο Ολλανδίας με τον Άγιαξ κι ένα κύπελλο Ισπανίας με τη Βαλένθια. Τον Φεβρουάριο του 2018, ο Κούμαν ανέλαβε καθήκοντα ομοσπονδιακού τεχνικού στους «οράνιε», τους οποίους οδήγησε στην πρόκριση στα τελικά του EURO 2020, μετά από δύο σερί αποτυχίες στα προκριματικά (EURO 2016 και Μουντιάλ 2018).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης