Η Νάπολι πέτυχε το Σάββατο (13/2) μία πολύ σημαντική νίκη με 1-0 επί της Γιουβέντους, η οποία -πέραν του γοήτρου- τη διατηρεί «ζωντανή» στο κυνήγι μίας θέσης στην τετράδα της Serie A, που δίνει το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου.

Ήταν ένα αποτέλεσμα… ανακούφισης για τον Τζενάρο Γκατούζο, που αμφισβητείται έντονα το τελευταίο διάστημα, όμως η επόμενη ημέρα της μάχης στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» δημιούργησε και σημαντικούς πονοκεφάλους στον Ιταλό τεχνικό, που είδε δύο βασικούς παίκτες του να τίθενται νοκ-άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο Ίρβινγκ Λοσάνο υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο και αναμένεται να μείνει περίπου ένα μήνα εκτός δράσης. Ο Μεξικανός επιθετικός θα χάσει σίγουρα τα δύο ματς με τη Γρανάδα για τους “32” του Europa League, ενδεχομένως και τον επόμενο γύρο (αν φυσικά περάσουν οι “παρτενοπέι”), καθώς και μία σειρά σημαντικών αγώνων στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής (21/2) με την Αταλάντα. Αντικειμενικός στόχος για τον πρώτο σκόρερ της Νάπολι φέτος (13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις), είναι να προλάβει το παιχνίδι της 14ης Μαρτίου με τη Μίλαν στο “Σαν Σίρο”.

Το έτερο πρόβλημα αφορά τον Νταβίντ Οσπίνα, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης το Σάββατο (13/2) και αντικαταστάθηκε από τον Άλεξ Μέρετ. Ο Κολομβιανός τερματοφύλακας αντμετωπίζει πρόβλημα στον προσαγωγό και αναμένεται να μείνει περίπου δύο εβδομάδες εκτός δράσης, όπερ σημαίνει ότι θα χάσει τα δύο ματς με τη Γρανάδα και το παιχνίδι με την Αταλάντα. Ο αντικαταστάτης του, πάντως, ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης επί της Γιουβέντους και δεν αποκλείεται να “μονιμοποιηθεί” από τον Γκατούζο.

Οι απώλειες των Λοσάνο και Οσπίνα έρχονται να προστεθούν στα αρκετά προβλήματα που ήδη αντιμετώπιζε η Νάπολι, με τους τραυματισμούς των Μανωλά, Μέρτενς, Χισάι και Ντέμε, ενώ παράλληλα οι Κουλιμπαλί και Γκουλάμ βρίσκονται σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης