Στον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή, Κλάουντιο Ρανιέρι εμπιστεύθηκε τον πάγκο της η Λέστερ, με τον Ιταλό τεχνικό να επιστρέφει στην Πρέμιερ Λιγκ 11 χρόνια μετά την αποχώρησή του από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και την Τσέλσι.

Οι «λεπίδες» γλίτωσαν πέρυσι από τον υποβιβασμό κάνοντας εκπληκτικό φίνις, αλλά παρ’ όλα αυτά ο μάνατζέρ της, Νάιτζελ Πίρσον, απολύθηκε πριν από δύο εβδομάδες, λόγω διαφωνίας με τη διοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 63χρονος Ρανιέρι έχει ένα αξιόλογο βιογραφικό, έχοντας επίσης περάσει από τους πάγκους των Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Βαλένθια, Γιουβέντους, Ρόμα, Ίντερ και Μονακό, πριν από την ανάληψη καθηκόντων ομοσπονδιακού εκλέκτορα στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας, από την οποία είδε την πόρτα της εξόδου τον περασμένο Νοέμβριο, μετά την εντός έδρας ήττα από τα Νησιά Φερόε (0-1).

«Είμαι τόσο χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, σε ένα σύλλογο με τέτοια μεγάλη παράδοση» δήλωσε ο Ρανιέρι στην ιστοσελίδα του συλλόγου. «Έχω εργαστεί σε πολλές μεγάλες ομάδες, σε πολλά κορυφαία πρωταθλήματα, αλλά από τότε που έφυγα από την Τσέλσι ονειρεύτηκα άλλη μια ευκαιρία για να εργαστώ πάλι στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Λέστερ, Αϊγιαβάτ Σριβανταναπραμπά, είπε ότι «είναι μεγάλη χαρά μου να καλωσορίσω έναν άνθρωπο με αξιοσημείωτη εμπειρία και γνώση, που θα μας οδηγήσει στην επόμενη φάση του μακροπρόθεσμου σχεδίου μας για τη Λέστερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταλήγοντας ο ισχυρός άνδρας του αγγλικού συλλόγου επισήμανε: «Τα επιτεύγματά του, οι γνώσεις του στο αγγλικό ποδόσφαιρο και το ρεκόρ του να κοουτσάρει επιτυχώς μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου τον έκανε εξαιρετικό υποψήφιο για τη συγκεκριμένη θέση, ενώ οι φιλοδοξίες του για το μέλλον αντανακλούν τις δικές μας.

Το ότι προσελκύσαμε έναν από τους μάνατζερ της παγκόσμιας ελίτ σημαίνει πολλά, τόσο για την πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στη Λέστερ και για το δυναμικό της, που παραμένει για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του συλλόγου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης