Έφοδο στην έδρα της Βουλγαρικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη Σόφια πραγματοποίησαν την Τρίτη περισσότεροι από 20 άνδρες της αστυνομίας.

Αυτό συνέβη περίπου ώρα μετά την παραίτηση του προέδρου της, Μπόρισλαβ Μιχάιλοφ, ο οποίος προχώρησε σε αυτήν την κίνηση έπειτα από τη ρατσιστική συμπεριφορά Βούλγαρων οπαδών στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα των προκριματικών του Euro 2020 απέναντι στην Αγγλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας της γειτονικής χώρας, δήλωσε ότι η επιχείρηση ήταν μέρος της έρευνας που διεξήχθη από την Ειδική Εισαγγελία.

«Αφορά εγκλήματα κατά του αθλητισμού», υποστήριξε στο πρακτορείο Reuters η Ρουμιάνα Αρναούντοβα και πρόσθεσε: «Μιλάμε για υποθέσεις δωροδοκίας, που συνδέονται με το έργο της διαιτητικής επιτροπής της BFU και τον ορισμό διαιτητών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν θα υπάρξουν κάποιες συλλήψεις.»

Εκπρόσωπος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου επιβεβαίωσε επίσης την παρουσία αστυνομικών στα γραφεία της περιοχής της Σόφιας, Μπογιάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 56χρονος, Μιχαΐλοφ, μέλος της Εθνικής ομάδας που έφτασε στους ημιτελικούς του Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ, ήταν πρόεδρος της BFU από το 2005 όταν αντικατέστησε τον επί σειρά ετών, Ιβάν Σλάβκοφ, ο οποίος αποβλήθηκε από την ΔΟΕ, μετά από ισχυρισμούς περί διαφθοράς.

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ της Ρέντινγκ ο οποίος συμμετείχε στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 και 1998, καθώς και στο Euro 1996, επικρίθηκε έντονα από τα τοπικά ΜΜΕ και τους οπαδούς, για την αποτυχία του να κρατήσει εκτός την ομοσπονδία από χρόνιες υποθέσεις διαφθοράς και αντιπαράθεσης.

Η Βουλγαρία έχει να λάβει μέρος σε κορυφαίο ποδοσφαιρικό τουρνουά (Μουντιάλ, EURO) από το 2004, ενώ η θητεία του Μιχαΐλοφ έχει στιγματιστεί από τους ισχυρισμούς περί διαφθοράς, κάτι που έχει αρνηθεί κατηγορηματικά.

Έχουν υπάρξει εκτεταμένες αναφορές για το στήσιμο αγώνων στη γειτονική χώρα τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει σημειωθεί ελάχιστη πρόοδος ως προς την επίλυση του προβλήματος.

Κανείς δεν έχει προσαχθεί ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επικρίνει τις αρχές ότι δεν κάνουν τίποτα για την καταπολέμηση του προβλήματος.

Τον περασμένο Μάιο, η Βερέγια, μία μικρή ομάδα στην Στάρα Ζαγόρα, αποβλήθηκε από την κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος Βουλγαρίας, μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις από την ανώτατη αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (UEFA), για υποψίες στησίματος αγώνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης