Αποτελεσματικός φαίνεται πως ειναι ο νέος κανονισμός στο Βέλγιο που απαγορεύει τις αγκαλιές στον αγωνιστικό χώρο και στον πάγκο μετά την επίτευξη γκολ.

Σύμφωνα με τη νέα διάταξη που εισήχθη σε Pro League και Α’ κατηγορία στο Βέλγιο, τιμωρούνται με 750 ευρώ και κίτρινη κάρτα όποιοι αγκαλιάζονται μετά την επίτευξη γκολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τελευταία αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος, πρώτη κατά την οποία τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι κανόνες και, σύμφωνα με αναφορές από την ιστοσελίδα Nieuwsblad, δεν επιβλήθηκε πρόστιμο για αγκαλιά, ωστόσο υπήρχαν δύο περιπτώσεις που τιμωρήθηκαν με 750 ευρώ επειδή δεν φορούσαν μάσκα.

«Τα μέτρα ακολούθησαν οι παίκτες και οι σύλλογοι της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, η κοινή λογική επικράτησε, παρά την επιθυμία των παικτών να πανηγυρίσουν μαζί» είπε εκπρόσωπος της Pro League, Βαν Μπέβερ, διευκρινίζοντας ότι σχετικά πρόστιμα θα επιβάλλονται και στους συλλόγους.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα πρόστιμα θα δοθούν στην Télé-Accueil, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με την παροχή τηλεφωνικής υποστήριξης σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που βιώνουν μοναξιά και κατάθλιψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από αυτή την πρωτοβουλία, η Pro League εξετάζει επίσης τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν όλοι όσοι παραβιάζουν τον κανονισμό, σε μια σειρά πρωτοβουλιών δημόσιου οφέλους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης