Ο Ισπανός Αντόνιο Μιγκέλ Ματέου Λαόθ, ορίστηκε να διαιτητεύσει στον τελικό του Champions League, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, το Σάββατο 29 Μαΐου (22:00), ενώ ο Γάλλος Κλεμόν Τουρπέν, τον αντίστοιχο του Europa League, μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Βιγιαρεάλ (26/5), όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την επιτροπή διαιτητών της UEFA.

Στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Mατέου Λαόθ, θα έχει συνεργάτες τους συμπατριώτες του Πάου Θεμπριάν Ντέβις και Ρομπέρτο Ντιάς Πέρεθ ντελ Παλομάρ, ενώ ένας άλλος Ισπανός, ο Κάρλος Θέρο Γκξράντε, θα είναι ο τέταρτος διαιτητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ρόλος του VAR έχει ανατεθεί στον Αλεξάντρο Χοσέ Ερνάντες Ερνάντες (Ισπανία) και θα συνοδεύεται από συμπατριώτες τους, Χουάν Μαρτίνες Μουνουέρα και Ινιγκο Πριέτο Λόπεθ ντε Θεράν. Ο Πάουελ Γκιλ (Πολωνία) ολοκληρώνει την ομάδα VAR.

Ο Ματέου Λόθ θα σφυρίξει στον πρώτο του τελικό Champions League, ενώ ήταν ο τέταρτος στον τελικό του 2019 μεταξύ Τότεναμ και Λίβερπουλ στη Μαδρίτη.

Είχε αποβάλει τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον προημιτελικό του 2018, όπου η Σίτι αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ, όταν τον πλησίασε, μόλις τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον τελικό του Europa League, ο Γάλλος Κλεόν Τουρπέν, θα έχει συνεργάτες τους συμπατριώτες του, Νικολάς Ντάνος και Σιρίλ Γκρινγκόρ, ενώ τέταρτος θα είναι ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς.

Στο VAR θα είναι ο Γάλλος Φρνασουά Λετεξιέ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ζερόμ Μπρισάρ και μπέντζαμιν Πάγε, αλλά και τον Ολλανδό Πάουλους φαν Μπέκελ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης