Τη δική του εκδοχή για τις σοκαριστικές καταγγελίες, στις οποίες προέβη η Ολυμπιονίκης του τζούντο, Μαργκό Πινό, έδωσε σε συνέντευξη Τύπου ο σύντροφός της, Αλέν Σμιτ, τον οποίο η Γαλλίδα αθλήτρια κατηγόρησε δημόσια ότι την ξυλοκόπησε. Ο 38χρονος προπονητής αθωώθηκε από το δικαστήριο λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, αλλά η εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

«Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν και το έκαναν. Αυτό που δεν μπορώ αντιθέτως να σεβαστώ, είναι το “λιντσάρισμα” από τα ΜΜΕ. Το Instagram και το Twitter είναι κάθε άλλο παρά δικαστήριο», δήλωσε ο Σμιτ, ο οποίος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου με μία μεγάλη μελανιά στη δεξιά πλευρά του προσώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή βία, ο καυγάς με την Πινό, που έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή στο σπίτι τους, είχε ως αφορμή την απόφασή του να αναχωρήσει την επόμενη ημέρα για το Ισραήλ, προκειμένου να αναλάβει χρέη ομοσπονδιακού προπονητή στην εθνική ομάδα γυναικών της χώρας. Σύμφωνα με τον Σμιτ, η Πινό του επιτέθηκε πρώτη και ακολούθως οι δυο τους πάλεψαν σαν σε αγώνα τζούντο, στη μέση του διαμερίσματος.

Η αθώωση του Σμιτ από το δικαστήριο και η δημοσιοποίηση της υπόθεσης χθες (1/12) από την Μαργκό Πινό, προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις στον κόσμο του τζούντο, καθώς και στα social media, όπου πολλοί χρήστες κατηγορούν τη γαλλική δικαιοσύνη για υπερβολική επιείκεια απέναντι σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Σημειώνεται ότι η ισραηλινή ομοσπονδία τζούντο, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη συνεργασία της με τον 38χρονο προπονητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης