Τσέφεριν: «Αν δεν τελειώσουν οι σεζόν, η UEFA δεν μπορεί να αποφασίσει ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020, 18:30
Τσέφεριν: «Αν δεν τελειώσουν οι σεζόν, η UEFA δεν μπορεί να αποφασίσει ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα»

Ο Πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν με δηλώσεις του διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που διακοπούν τα εγχώρια πρωταθλήματα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν μπορεί να αποφασίσει ποια ομάδα θα στεφθεί πρωταθλήτρια.

«Είδα και άκουσα ξανά κάποια fake news ότι τάχα η UEFA θα συμβουλεύσει τις λίγκες να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα τους άμεσα και να στέψουν πρωταθλήτριες τις ομάδες που προπορεύονται αυτή τη στιγμή στην βαθμολογία. 

Ο στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα και δεν θα υποδεικνύαμε κάτι τέτοιο (δηλαδή οι ομάδες που προπορεύονται να στεφθούν πρωταθλήτριες) σε καμία ομοσπονδία και σε καμία λίγκα.

Η UEFA δεν μπορεί να αποφασίσει ποια ομάδα θα κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα. Εκπροσωπεί τις ευρωπαϊκές λίγκες, δεν τις διατάζει». 

Ουσιαστικά ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που κάποια χώρα δεν καταφέρει να ολοκληρώσει μέσα στα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί (30/6) το εγχώριο πρωτάθλημα της, τότε θα πρέπει η ίδια η εγχώρια ομοσπονδία σε συνεργασία με τη λίγκα να αποφασίσει ποια ομάδα θα στεφθεί πρωταθλήτρια και με ποια κριτήρια.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020, 18:42