Μέσω του ιδρύματος του οποίου είναι πρόεδρος, ο Ράφαελ Ναδάλ παρουσίασε τρεις ανθρώπους που αποτελούν υπόδειγμα για την κοινωνία. Πρόκειται για τον τενίστα με αμαξίδιο Ντάνι Καβερζάτσι, τον δημοσιογράφο Αντόνιο Παμπλιέγα και τον συγγραφέα Σαρού Μπριέρλεϊ.

Ο Ισπανός Ντάνι Καβερζάτσι Αρθόλα γεννήθηκε χωρίς το δεξί πόδι του, ωστόσο ξεκίνησε από μικρός να παίζει τένις και έχει πλέον εξελιχθεί σε κορυφαίο τενίστα διεθνώς και με συμμετοχές σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα, σπούδασε οικονομικά στην Αγγλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επίσης Ισπανός Αντόνιο Παμπλιέγα είναι πολεμικός ανταποκριτής στη Συρία και για μεγάλο διάστημα ήταν αγνοούμενος, όμως τελικά η οργάνωση, η οποία τον είχε απαγάγει, τον απελευθέρωσε έπειτα από έναν χρόνο.

Ο Ινδοαυστραλός συγγραφέας Σαρού Μπριέρλεϊ είδε την ιστορία της ζωής του να γίνεται κινηματογραφική ταινία το 2016 με τον τίτλο «Lion». Σε παιδική ηλικία κι από ένα άσχημο παιχνίδι της τύχης, χάθηκε από τους γονείς του στην αχανή Ινδία, βρέθηκε στην Αυστραλία κι εκεί υιοθετήθηκε από μια άλλη οικογένεια.

Όταν μεγάλωσε, ξεκίνησε ένα ταξίδι αναζήτησης της βιολογικής μητέρας του, χωρίς να είναι σε θέση να θυμάται το παραμικρό από την Ινδία, όχι απλώς την πόλη ή τον νομό όπου γεννήθηκε, αλλά ούτε καν αν ήταν στο βόρειο ή το νότιο τμήμα της αχανούς χώρας. Στηρίχθηκε σε κάποιες λεπτομέρειες μόνο, τις οποίες ανέσυρε από τη μνήμη του, όπως έναν σιδηροδρομικό σταθμό ή μια γέφυρα, κι όμως κατάφερε να βρει τη μητέρα του στην παραγκούπολη όπου έμενε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Και οι τρεις έκαναν την υπέρβαση. Με το πάθος και με τον ενθουσιασμό τους δείχνουν σε όλους εμάς τον δρόμο. Ακόμη και νέοι που έχουν πάρει τον στραβό δρόμο, μπορούν να παραδειγματιστούν και σίγουρα αξίζει να το κάνουν» είπε μεταξύ άλλων ο Ράφαελ Ναδάλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης