Νέο κάλεσμα στον κόσμο του τένις να συνεισφέρει οικονομικά για την ενίσχυση των αθλητών που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά απηύθυνε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Έχω πραγματικά το προνόμιο να μπορώ να χρησιμοποιήσω το στάτους μου ως κορυφαίος παίκτης που μπορεί, σε αυτήν την εποχή, για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των παικτών που αγωνίζονται» δήλωσε ο Σέρβος τενίστας κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας στο Instagram με τον Ιταλό Fabio Fognini, προσθέτοντας: «Κέρδισα προσωπικά αρκετά χρήματα για να ζήσω για πολλά ακόμα χρόνια χωρίς να παίζω τένις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Παικτών του ΑΤΡ, Νόβακ Τζόκοβιτς, είχε προηγουμένως προτείνει πριν λίγες ημέρες ένα μοντέλο ενίσχυσης αυτών των παικτών από τους «κορυφαίους» παίκτες της κατάταξης να δωρίσουν χρήματα μετά από συζητήσεις με τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ.

«Οι παίκτες μεμονωμένα μπορούν να βοηθήσουν όσο θέλουν. Είναι δύσκολο να πιέσεις τους παίκτες να δώσουν χρήματα, ανεξάρτητα από την κατάταξή τους. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν διαφορές στις απόψεις. Γι ‘αυτό καλώ όλους όσοι αγαπούν το τένις, που θέλουν το τένις να επιβιώσει ως άθλημα να προσφέρουν» επισήμανε ο «Νόλε».

Η σεζόν διακόπηκε τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας του COVID-19 και οι αγώνες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι παίκτες που δεν είναι υψηλά στο ράνκινγκ λιστ και εξαρτώνται αποκλειστικά από τα κέρδη των τουρνουά αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης