Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία της Χίμκι ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
Η διοίκηση της ρωσικής ομάδας λόγω των αποτελεσμάτων στη φετινή σεζόν επέλεξε να προχωρήσει στην αντικατάστασή του Έλληνα κόουτς, «δίνοντας τη σκυτάλη» σ` έναν παλιό της γνώριμο, τον Ρίμας Κουρτινάιτις, με τον οποίον έχει κατακτήσει στο παρελθόν τρεις τίτλους.
Ο Λιθουανός προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν, με οψιόν ανανέωσης της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Κίμκι το καλοκαίρι του 2017, οδηγώντας την, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στα πλέι οφ της Euroleague και φτάνοντας μέχρι τον τελικό της VTB League απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη σεζόν 2017-18.
Ο γενικός διευθυντής της Χίμκι, Πάβελ Αστάκχοφ με δηλώσεις του αποχαιρέτησε τον Έλληνα κόουτς, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο Μπαρτζώκα για τη συνεργασία.
Κάτω από την καθοδήγησή του πέρσι είχαμε το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία μας στην Ευρωλίγκα φτάνοντας στα play offs. Εκτιμούμε τη συμβολή του στην πρόοδο του κλαμπ.
Δυστυχώς φέτος τα αποτελέσματα δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της διοίκησης, των χορηγών και των φιλάθλων.
Ξέρουμε πως τα προβλήματα μέσα στην ομάδα δεν περιορίζονται στο ρόλο και τις δράσεις του προπονητή, αλλά προκειμένου να μη βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση και για να δώσουμε έναν αέρα ανανέωσης στην ομάδα, πήραμε αυτή την απόφαση. Εύχομαι στον Γιώργο καλή συνέχεια στην καριέρα του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης