Λίγες ώρες μετά την απάντησή του, σχετικά με τη δριμεία κριτική που του είχε ασκηθεί λόγω της φωτογραφίας του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μεσούτ Οζίλ, μέσω των λογαριασμών του στα social media, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εθνική Γερμανίας.
Ο διεθνής άσος της Άρσεναλ μεταξύ άλλων κατηγόρησε τον πρόεδρο της γερμανικής ομοσπονδίας, Ράινχαρντ Γκρίντελ, ότι τον ήθελε εκτός ομάδας και μάλιστα στη δήλωσή του άφησε σαφείς υπόνοιες για φαινόμενα ρατσισμού σε βάρος του, ειδικότερα μετά τη φωτογραφία του που είχε διαρρεύσει με τον Τούρκο πρόεδρο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε στην επιστολή του:

«Ο τρόπος με τον οποίο με αντιμετώπισε η γερμανική ομοσπονδία με κάνει να μη θέλω να ξαναφορέσω τη φανέλα της εθνικής. Νιώθω ανεπιθύμητος και ότι όλα όσα έχω πετύχει από το 2009 μέχρι σήμερα, όταν και έκανα το ντεμπούτο μου, έχουν ξεχαστεί.
Οι άνθρωποι με φυλετικά διακριτικά υπόβαθρα δεν θα πρέπει να τους επιτρέπεται να εργάζονται στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομοσπονδία στον κόσμο, που έχει πολλούς παίκτες από οικογένειες διπλής κληρονομιάς. Συμπεριφορές όπως αυτές, απλώς δεν αντικατοπτρίζουν τους παίκτες που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.

Με βαριά καρδιά και μετά από σκέψη, δεν θα ξαναπαίξω με την εθνική Γερμανίας σε διεθνές επίπεδο, έχοντας βιώσει αυτό το αίσθημα ρατσισμού και ασέβειας. Συνήθιζα να φοράω τη φανέλα της Γερμανίας με τιμή και ενθουσιασμό, αλλά τώρα όχι. Η απόφαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη, διότι έδινα τα πάντα για τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ και τους καλούς ανθρώπους της Γερμανίας.
Όταν όμως τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της γερμανικής ομοσπονδίας μου συμπεριφέρονται έτσι, δείχνουν ασέβεια στις τουρκικές μου ρίζες και εγωϊστικά με στρέφουν σε πολιτική προπαγάνδα, αρκετά. Δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο παίζω μπάλα, δεν θα μείνω άπραγος. Ο ρατσισμός δεν πρέπει να γίνει αποδεκτός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης