Στα χέρια της Άσλει Μπάρτι κατέληξε για πρώτη φορά ο τίτλος στο Γουίμπλεντον, καθώς το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης επιβλήθηκε το Σάββατο με 2-1 σετ (6-3, 6-7, 6-3) της Καρολίνα Πλίσκοβα (Νο 13) στον τελικό του απλού γυναικών.

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου έγινε η τρίτη Αυστραλή που καταφέρνει να κατακτήσει το λονδρέζικο Major, καθώς στον πρώτο της τελικό στο Λονδίνο έκαμψε την αντίσταση της αντιπάλου της και πανηγύρισε το δεύτερο τρόπαιο Grand Slam στην καριέρα της, μετά το Roland Garros που είχε κατακτήσει το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την σθεναρή αντίσταση που της προέβαλε η Πλίσκοβα, η Μπάρτι κατάφερε μετά από μία ώρα και 58 λεπτά να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια σε Major, δύο χρόνια μετά τον θρίαμβό της στο Παρίσι όταν είχε κατακτήσει το Roland Garros.

Με τη σημερινή της επιτυχία έφτασε τους τέσσερις τίτλους μέσα στο 2021 και τους 12 συνολικά στην καριέρα της, ενώ έγινε η πρώτη τενίστρια που ξεκινά από το Νο1 του ταμπλό και φτάνει μέχρι τον τίτλο στο Γουίμπλεντον, μετά τη Σερένα Γουίλιαμς το 2016.

Από την πλευρά της η Καρολίνα Πλίσκοβα απέδειξε ότι έφτασε δίκαια στον τελικό. Παρά την ήττα της, μάλιστα, από την ερχόμενη Δευτέρα (12/07) η πανύψηλη Τσέχα θα κερδίσει έξι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και θα επιστρέψει στο Top10, ανεβαίνοντας στο Νο7.

Tον τελικό παρακολούθησε και ο Τομ Κρουζ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης