Τα δύο σενάρια της UEFA για το Champions League

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020, 15:32
Τα δύο σενάρια της UEFA για το Champions League

Μια πρόταση για το υπόλοιπο του Champions League, η οποία προβλέπει τη συμπύκνωσή του σε ένα μίνι τουρνουά διάρκειας μίας εβδομάδας, με τον τελικό να πραγματοποιείται στις 29 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη, επεξεργάζεται η UEFA, όπως ανέφερε το BBC.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου προσανατολίζεται ο τελικός του Europa League να διεξαχθεί στο Γκντανσκ στις 26 Αυγούστου και ο αντίστοιχος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης να γίνει τρεις ημέρες αργότερα.

Η UEFA εξετάζει δύο επιλογές, μία από τις οποίες είναι να διεξαγάγει τους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς του Champions League με δύο αγώνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αυτό θα ήταν δυνατό μόνο εάν τα εγχώρια πρωταθλήματα επανεκκινήσουν τον Ιούνιο.

Η δεύτερη επιλογή είναι να γίνουν μονοί οι υπόλοιποι αγώνες του Champions League μετά το τέλος των εγχώριων πρωταθλημάτων, ενώ θα μπορούσε το υπόλοιπο της διοργάνωσης να παίζεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο επιλογές θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA την επόμενη Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός του Champions League είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 30 Μαΐου και ο τελικός του Europa League επρόκειτο να διεξαχθεί στο Γκντανσκ τρεις ημέρες νωρίτερα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020, 16:00