Mε αφορμή την απόφαση της UEFA να διενεργήσει πειθαρχική έρευνα για τους στρατιωτικούς χαιρετισμούς των παικτών της Εθνικής Τουρκίας στα παιχνίδια με την Αλβανία και τη Γαλλία, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έβαλε στο «στόχαστρό» του την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, κατηγορώντας τη για μεροληπτική συμπεριφορά.

«Οι αθλητές που εκπροσωπούν τη χώρα μας στο εξωτερικό είναι θύματα μιας προπαγάνδας παραπληροφόρησης. Απορρίπτουμε τη μεροληπτική συμπεριφορά της UEFA, καθώς είναι άδικη τόσο για την Εθνική μας όσο και για τις ομάδες μας» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν ένας αθλητής χαιρέτησε στρατιωτικά τον Μακρόν, δεν έγινε τίποτα. Ακούσατε τίποτα; Καμιά ποινή; Τίποτα» πρόσθεσε ο Ερντογάν, θυμίζοντας τον στρατιωτικό χαιρετισμό του Αντουάν Γκριεζμάν στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, μετά τον τελικό του Μουντιάλ της Γαλλίας και την κατάκτηση του τροπαίου από τους «τρικολόρ».

Να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της UEFA, Φίλιπ Τάουνσεντ, επιβεβαίωσε πως η ομοσπονδία θα εξετάσει τη συμπεριφορά των Τούρκων διεθνών.

Συγκεκριμένα, ορίστηκε επιθεωρητής για την έναρξη πειθαρχικών ερευνών σχετικά με την πιθανή προκλητική πολιτική συμπεριφορά των παικτών της εθνικής ομάδας της Τουρκίας και έως το τέλος του μήνα αναμένεται το πόρισμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης