Ο πρόεδρος του παγκόσμιου οργανισμού καταπολέμησης του ντόπινγκ (WADA), Κρέγκ Ρίντι, δήλωσε ότι ο οργανισμός θα εξετάσει τους αθλητές που προπονήθηκαν με τον τιμωρημένο προπονητή Αλμπέρτο Σαλαζάρ στο πλαίσιο του Nike Oregon Project (NOP), σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times» του Λονδίνου.

Ο Σαλαζάρ, ο οποίος είχε και τον Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή Μο Φάρα μεταξύ των κορυφαίων δρομέων που έχει προπονήσει, τιμωρήθηκε τον περασμένο μήνα από την αμερικανική υπηρεσία καταπολέμησης ντόπινγκ (USADA) για σχετικές παραβιάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, η έρευνα του USADA δεν διαπίστωσε καμία παρατυπία από τους αθλητές του Σαλαζάρ.

«Μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω στις εξετάσεις στις οποίες οι αθλητές αυτοί έχουν υποβληθεί κατά τη διάρκεια των ετών» δήλωσε ο Ρίντι στους «Times». «Αλλά θα είναι πιο ενδιαφέρον για εμάς αν υπάρχουν δείγματα και αθλητές που μπορούμε να επανεξετάσουμε» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την έκθεση, η USADA βρίσκεται στη διαδικασία αποστολής όλων των στοιχείων τους στα κεντρικά γραφεία της WADA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός Σαλαζάρ, ο οποίος ήταν ένας διάσημος δρομέας, έχοντας κερδίσει τρεις συνεχόμενους Μαραθώνιους της Νέας Υόρκης από το 1980, έχει δεσμευθεί ότι θα ασκήσει έφεση κατά της τιμωρίας του.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης