Προτείνει ο Ba-bet-o (κατά κόσμον Μπάμπης Παπαφιλιππάκης)

Η στιγμή για το μεγάλο φινάλε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε ό,τι αφορά τη σεζόν 2013/14 έφτασε, καθώς απόψε στη Λισαβόνα θα διεξαχθεί ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δύο εκπρόσωποι της Μαδρίτης, η Ρεάλ και η Ατλέτικο, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο «Ντα Λουζ», σε έναν ισπανικό «εμφύλιο» ο οποίος αναμένεται να έχει ομηρικές μάχες, μπόλικο σασπένς και φυσικά πλούσιο θέαμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πεπειραμένη Ρεάλ των μεγάλων αστέρων, έπειτα από 12 χρόνια υπομονή έχει την ευκαιρία που τόσο καρτερούσε, ήτοι να προσθέσει στην τροπαιοθήκη της τη 10η κούπα με τα… μεγάλα αυτιά. Άλλωστε και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί όνειρο να κατακτήσει το πρώτο του Τσάμπιονς Λιγκ με τη «βασίλισσα» στην πατρίδα του.

Πάντως, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να θέσει νοκάουτ την άσπονδη συμπολίτισσά της, που έχει τον ρόλο της Σταχτοπούτας στο αποψινό μεγάλο ραντεβού.

Οι «ροχιμπλάνκος» είναι μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, που έσπασε το δίπολο «Ρεάλ-Μπαρτσελόνα» στην Ισπανία, καταφέρνοντας να σηκώσει με το σπαθί της το πρωτάθλημα μετά το 1-1 στο «Καμπ Νου», κι αφού πρώτα είχε θέσει εκτός νυμφώνος τους Καταλανούς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σίγουρα η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε θα παλέψει μέχρις εσχάτων στο αποψινό ματς και είναι αουτσάουντερ που πραγματικά… δαγκώνει, καθώς, εκτός από κάποιους αστέρες διαθέτει και ρολίστες, οι οποίοι, όπως επισήμανε στη χθεσινή συνέντευξή τύπου ο Τιάγκο, «… αν μας πει ο Σιμεόνε, πηδάμε κι από γέφυρα».

Η Ατλέτικο έχει κερδίσει τον θαυμασμό μου και πραγματικά της έχω βγάλει πολλές φορές το καπέλο.

Εντούτοις πιστεύω ότι η Ρεάλ αυτό το παιχνίδι δεν θα το χάσει. Για τη «βασίλισσα» αυτό το τρόπαιο είναι ψύχωση και οι παίκτες των «μερένχες» επιθυμούν διακαώς να κατακτήσουν την κούπα, προκειμένου να σώσουν την παρτίδα για φέτος, δεδομένου ότι το Κόπα Ντελ Ρέι δεν λέει πολλά για τους οπαδούς τους.

H Ρεάλ απέναντι στην περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου έδειξε τα δόντια της και μοιάζει ότι ήρθε η ώρα για να καθίσει αυτή στον θρόνο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Στην αντίπερα όχθη, η Ατλέτικο για να στεφθεί πρωταθλήτρια κατανάλωσε αρκετή ενέργεια και μετά την κατάκτησή του, όπως ήταν φυσικό, χαλάρωσε, γεγονός που μπορεί να το εκμεταλλευτεί η συμπολίτισσά της.

Παράλληλα, στα μειονεκτήματα των «ροχιμπλάνκος» είναι το γεγονός ότι το μεγάλο τους αστέρι, ο Ντιέγκο Κόστα, θα παίξει προερχόμενος από τραυματισμό.

Η Ρεάλ στα δικά μας τα μάτια έχει απόψε στη Λισαβόνα το προβάδισμα για τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου. Εντούτοις γκολ μπορεί να μπει και από την ομάδα του Σιμεόνε, οπότε προβλέπουμε η νίκη της να έρχεται με αμφίσκορο και over, με πιο πιθανά σκορ να μοιάζουν το 2-1 και το 3-1.

ΣΗΜΕΙΟ…


300. 
ΡΕΑΛ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ 1 (1.90)

ΜΕ ΓΚΟΛ…

300. ΡΕΑΛ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ OVER (1.90)

ΣΚΟΡ…

300. ΡΕΑΛ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ 2-1 (8.00), 3-1 (12.00)

Για σχόλια ή παρατηρήσεις, στο babispap_zougla@hotmail.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης