Σωτηρίου: «Από την πρώτη στιγμή έκλεισαν τα πάντα στο Καζακστάν»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, 12:13
Σωτηρίου: «Από την πρώτη στιγμή έκλεισαν τα πάντα στο Καζακστάν»

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στο Καζακστάν, όπου πλέον αγωνίζεται με τη φανέλα της Αστάνα, μίλησε ο Κύπριος διεθνής φορ, Πιέρος Σωτηρίου.

«Έχουν πάρει τα μέτρα πολύ πιο γρήγορα εδώ. Έκλεισαν τα αεροδρόμια από την πρώτη στιγμή, δεν μπορούσαν να έρθουν στη χώρα αυτοί που ήταν εκτός. Ακόμα και οι εγχώριες πτήσεις δεν πραγματοποιούνταν. Είχαμε παίξει τα πρώτα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος και μετά έκλεισαν όλα» σχολίασε αρχικά ο διεθνής επιθετικός και συμπλήρωσε:

«Στις 25 Μαρτίου, έμειναν όλοι στο σπίτι. Υπήρξε περίπολος από τα ελικόπτερα, απολύμαναν τα πάντα. Έχουν ανακοινωθεί 500 κρούσματα τώρα, ένας αριθμός που είναι λίγος για το Καζακστάν. Ανταποκρίθηκε ο κόσμος από την πρώτη στιγμή, έμειναν σπίτι και άκουσαν τις εντολές της κυβέρνησης. Είναι μία δοκιμασία που πρέπει να καταλάβουμε ότι, για να τα καταφέρουμε, πρέπει να μείνουμε σπίτι. Σε αυτόν τον τομέα πρέπει να ανταποκριθούμε. Σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος η καραντίνα εδώ είναι μέχρι τις 16 Απριλίου. Δεν γνωρίζουμε, όμως, αν θα πάρει παράταση».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, 14:36