Τουλάχιστον εννέα σύλλογοι της Serie A – συμπεριλαμβανομένων των Ίντερ, Μίλαν και Νάπολι – αρνούνται να κάνουν προπόνηση από τη Δευτέρα, έως ότου αλλάξει το ιατρικό πρωτόκολλο.

Πολλές αναφορές, συμπεριλαμβανομένων των Sky Sport Italia, La Repubblica και άλλων ιταλικών ΜΜΕ, ισχυρίστηκαν απόψε ότι οι ομάδες της Serie A, η Ένωση Παικτών και η Ένωση Μάνατζερ επαναστατούν εναντίον του πρωτοκόλλου που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ομοσπονδίας (FIGC) και της κυβέρνησης, αυτή την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ζητήματά τους έχουν να κάνουν με την αυτόματη καραντίνα των 15 ημερών για ολόκληρη την ομάδα, εάν μόνο ένας παίκτης ή μέλος του προσωπικού βρεθεί θετικός στον COVID-19. Οι σύλλογοι θέλουν να ακολουθήσουν το μοντέλο της Bundesliga, βάσει του οποίου απομονώνεται μόνο το άτομο που είναι θετικό, και στη συνέχεια γίνεται έλεγχος σε όλους τους άλλους για να βεβαιωθεί ότι δεν έχει εξαπλωθεί ο ιός.

Η ομαδική προπόνηση στην Ιταλία πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα, πράγμα που σημαίνει ότι ο μόνος γνήσιος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν έλεγχοι θετικοί στον ιό είναι να παραμείνουν οι παίκτες και το υπόλοιπο προσωπικό (τεχνικό επιτελείο κ.α.) σε ένα μόνιμο σημείο μέχρι το τέλος της σεζόν, κάτι που στην περίπτωση ορισμένων συλλόγων είναι αδύνατο να γίνει.

Ο διευθυντής της Ίντερ, Μπέπε Μαρότα, παραπονέθηκε στη La Repubblica το απόγευμα της Πέμπτης (14/5) ότι το πρωτόκολλο είναι «ανέφικτο και ανόητο», καθώς ο χώρος τους διαθέτει μόνο 27 δωμάτια. «Δεν θέλω να προκαλέσω διαμάχη, αλλά με τους κανόνες που ισχύουν, απλά δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα προπονητικό καταφύγιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πραγματικός φόβος είναι ότι αν οι ομάδες αρχίσουν να προπονούνται κι ένα άτομο βρεθεί θετικό, ολόκληρη η σεζόν θα μπορούσε να ακυρωθεί. Σύμφωνα με πολλές πηγές, τουλάχιστον εννέα ομάδες της Serie A – Ίντερ, Μίλαν, Νάπολι, Φιορεντίνα, Κάλιαρι, Βερόνα, Αταλάντα, Σαμπντόρια και Τζένοα – αρνούνται την παραμονή στο προπονητικό κέντρο από την προσεχή Δευτέρα.

Οι προαναφερόμενες ομάδες θέλουν αλλαγή στο ιατρικό πρωτόκολλο πριν ξεκινήσουν την προσέγγιση εκούσιου «κλειδώματός» τους. Η άλλη ανησυχία είναι ότι η κυβέρνηση δίνει μόνη της την επιλογή να ακυρώσει τη διοργάνωση ή να αλλάξει την ημερομηνία των αγώνων της Serie A από την προσωρινή της 13ης Ιουνίου.

Η FIGC βρίσκεται τώρα υπό πίεση για να αλλάξει το ιατρικό πρωτόκολλο που είχε συμφωνήσει πριν από λίγες μέρες. Οι γιατροί των ομάδων παραπονούνται ότι δεν ζητήθηκε καν η γνώμη τους, όταν το πρωτόκολλο υπογράφηκε με την κυβέρνηση και την τεχνική επιτροπή (CTS).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης