Ο πρόεδρος της σερβικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FSS) Σλάβισα Κοκίτσα υπέβαλε την παραίτησή του τη Δευτέρα (22/03), λίγες μέρες πριν από τα πρώτα παιχνίδια της Σερβίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εν μέσω ισχυρισμών για «σύνδεση» με το οργανωμένο έγκλημα, τους οποίους έχει αρνηθεί κατηγορηματικά.

Ο Κόκιτσα ανακρίθηκε απ’ τη σερβική αστυνομία για πολλές ώρες τον περασμένο μήνα και αφέθηκε ελεύθερος, αφού αρνήθηκε οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά, αλλά η έντονη πίεση των Μέσων Ενημέρωσης και των φιλάθλων, τον ανάγκασαν να παραιτηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σερβική ομοσπονδία διόρισε τον αναπληρωτή πρόεδρο, Μάρκο Πάντελιτς (γνωστό από τη θητεία του στα ελληνικά γήπεδα με τις φανέλες του Ολυμπιακού και του Ηρακλή), ως προσωρινό πρόεδρο, έως ότου διοριστεί νέος.

«Υπήρξαν πολλές προδοτικές κατηγορίες, που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και για να επιτρέψω στην Εθνική Ομάδα να προετοιμαστεί με ηρεμία για τους επερχόμενους αγώνες, παραιτήθηκα», ανέφερε ο Κόκιτσα στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Tanjug».

«Δεν θέλω πλέον να εκτελώ τα καθήκοντά μου, επειδή η συγκεκριμένη συκοφαντία με έχει επηρεάσει ως επικεφαλής της FSS. Η αποστολή μου τώρα είναι να καθαρίσω το όνομά μου και να βεβαιωθώ ότι θα βγει η αλήθεια» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σερβία ξεκινά τα παιχνίδια της στον 1ο όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης, με δύο εντός έδρας αγώνες κόντρα στην Ιρλανδία (24/03) και την Πορτογαλία (27/03), πριν επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν στις 30 Μαρτίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης