Η UEFA θέλει εντός του Αυγούστου να έχουν ολοκληρωθεί το Champions και το Europa League, κάτι που σημαίνει ότι το πρόγραμμα για τις δύο ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της νέας περιόδου θα πρέπει να επαναπροσδιορισθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, έρχεται η αποκάλυψη των «Times», σύμφωνα με την οποία, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται έντονα από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, είναι οι προκριματικοί γύροι για την περίοδο 2020-21, να είναι «μονοί», δηλαδή χωρίς αγώνα ρεβάνς σε ουδέτερη έδρα, προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος για την πιο εύρυθμη συνέχεια των δύο διοργανώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο έξι από τις 32 θέσεις στο Champions League είναι εγγυημένες στους προκριματικούς γύρους, ενώ οι άλλες 24 απονέμονται μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων, εκτός από αυτές για τους νικητές του Champions League και του Europa League.

Μια άλλη ιδέα είναι να έχουμε μόνο μία φάση προκριματικών για το Champions League με τη συμμετοχή των εθνικών πρωταθλητών των 12 χωρών με την υψηλότερη κατάταξη, μεταξύ εκείνων που δεν έχουν ήδη σύλλογο στη φάση των ομίλων.

Το ζήτημα είναι πολύ πιο περίπλοκο για το Europa League, όπου μόνο 17 από τις 48 ομάδες της φάσης των ομίλων προκρίνονται απευθείας από τις εθνικές διοργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση γι΄ αυτό θα πρέπει να ληφθεί κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 27 Μαΐου.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης