«Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρά σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις».

Το συγκεκριμένο γνωμικό ανήκει στον Πωλ Βαλερύ τον Γάλλο ποιητή, συγγραφέα και φιλόσοφο, που είδε το πρώτο φως της ημέρας στις 30 Οκτωβρίου του 1871 και έφυγε από τη ζωή το 1945.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν γνωρίζουμε αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γνώριζε το συγκεκριμένο απόφθεγμα πάντως το σίγουρο είναι ότι το νόημά του το εφάρμοσε από τα τρυφερά χρόνια της ηλικίας του.

Φρόντισε να «ξυπνήσει» από πολύ μικρός. Ήξερε τι ήθελε να κάνει και δεν σταμάτησε λεπτό να ονειρεύεται τις στιγμές δόξας που είχε πλάσει στο μυαλό του, οι οποίες πήραν σάρκα και οστά τα ξημερώματα της 25ης Ιουνίου του 2019, όταν αναδείχθηκε MVP του ΝΒΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν οι φίλοι του, στo μικρό γηπεδάκι του Τρίτωνα στα Σεπόλια, μετά το τέλος της προπόνησης του έλεγαν «θα έρθεις να πάμε για έναν καφέ;» αυτός έγνεφε αρνητικά με το κεφάλι του.

Καθόταν μόνος του στα γηπεδάκια μπάσκετ που σύχναζε και συνέχισε να κάνει προπόνηση μόνος του.

Όλα αυτά βέβαια όταν δεν πωλούσε μικροπράγματα για να βοηθήσει την οικογένειά του ώστε να μπει στο σπίτι τους ο άρτος ο επιούσιος.

Τα χρόνια περνούσαν και ο Γιάννης, μέσω του Φιλαθλητικού, πήρε την ευκαιρία του και είδε τις πόρτες του ΝΒΑ να ανοίγουν γι’αυτόν καθώς επελέγη στα ντραφτ από τους Μπακς.

Τα δύσκολα όμως γι΄ αυτόν ήταν μπροστά! Έπρεπε αυτό το ψιλόλιγνο παιδί με το ομολογουμένως απίστευτο ταλέντο να δουλέψει για να μπορέσει να σταθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Άλλοι στη θέση του «Greek Freak» θα σάστιζαν. Μπορεί και να λύγιζαν από το βάρος που έπεφτε στους ώμους του.

Αυτό όμως δεν συνέβη στην περίπτωση του Γιάννη. Κι αυτό γιατί αυτό το παιδί μεταναστών από τη Νιγηρία που έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Αθήνα και αγάπησε την Ελλάδα ήταν αποφασισμένος να πετύχει τους στόχους του.

Ο πρώτος του στόχος ήταν αρχικά να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Όπερ και εγένετο με τον -άγουρο τότε ρούκι- Αντετοκούνμπο να κάνει το ντεμπούτο του το 2013 στην ήττα των «ελαφιών» από τους Νικς στη Νέα Υόρκη με 90-83.

Ο Έλληνας άσος έπαιξε για 4:43 συνολικά και πέτυχε τον πρώτο του πόντο με 1/2 βολές, παίρνοντας τις πρώτες του παραστάσεις στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Όσο περνούσε ο καιρός ο μικρός Γιάννης μεγάλωνε. Άρχισε να παίρνει ολοένα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής, άρχισε με την απίστευτη δουλειά να φτιάχνει κορμί που μπορεί να αντεπεξέλθει στο ΝΒΑ.

Σιγά σιγά καθιερώθηκε στα «ελάφια», έφτασε να γίνει ο ηγέτης της ομάδας και να λατρεύεται σαν Θεός στο Μιλγουόκι.  

Άπαντες άρχισαν να υποκλίνονται στο ταλέντο του και έφτασε να γίνει ένα «θωρηκτό» μέσα στο παρκέ, που διαλύει όλες τις αντίπαλες άμυνες.

Έτσι λοιπόν ο «Greek Freak» τη σεζόν που ολοκληρώθηκε οδήγησε τους Μπακς σε ένα εκπληκτικό ρεκόρ στην κανονική διάρκεια του ΝΒΑ και με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του είδε το βραβείο του MVP να καταλήγει στα χέρια του!

Με δάκρυα χαράς παρέλαβε το βραβείο και με έναν λόγο που συγκίνησε ακόμη και τους πιο σκληρούς κάθισε στον θρόνο του «βασιλιά», κρατώντας ψηλά τη σημαία του ελληνικού μπάσκετ.

Για πρώτη φορά Έλληνας παραλαμβάνει το συγκεκριμένο βραβείο. Ο δικός μας Γιάννης, ο οποίος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στους γονείς του και τα όσα είχαν περάσει, μέχρι να φτάσει σε αυτή τη στιγμή καταξίωσης! Την πιο μεγάλη μέχρι την επόμενη.

Ο χορηγός του Αντετοκούνμπο, η ΝΙΚΕ, θέλοντας να τιμήσει τον Greek Freak δημιούργησε ένα συγκλονιστικό βίντεο.

Σε διάρκεια 60 μόλις δευτερολέπτων σε αυτό παρουσιάζεται όλο το χρονικό της ονειρεμένης πορείας του Γιάννη με φωτογραφίες από τα παιδικά του χρόνια με την οικογένειά του, μέχρι και φάσεις από την καριέρα του στο ΝΒΑ.

«Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζούσε σε ένα δωμάτιο με όλη την οικογένειά του. Πήρε την πρώτη μπάλα μπάσκετ όταν ήταν 12 ετών. Ονειρευόταν να παίξει στο ΝΒΑ. Έβαλε δουλειά στο όνειρό του. Ταξίδεψε στις ΗΠΑ το 2013. Δημιούργησε μια φήμη. Τον υιοθέτησε μια πόλη. Έμαθε πως να ηγείται. Αναδείχθηκε MVP το 2019», αναφέρεται στο σποτ της Nike.

«Είναι τρελό μόνο μέχρι να το πετύχεις» είναι η φράση με την οποία καταλήγει η συγκεκριμένηυ διαφήμιση. Φράση απόλυτα εύστοχη, καθώς δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδειγμα «ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν το θέλεις πραγματικά» από αυτό του Γιάννη.

Το συγκλονιστικό βίντεο του NIKE:

 

Άλλα video-αφιερώματα για τον Γιάννη:

 

 

 

Διαβάστε επίσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης