Με όρεξη για σκληρή δουλειά, μεγάλο κίνητρο και διάθεση να συνεισφέρει επέστρεψε στη Σεβίλλη ο Ιβάν Ράκιτιτς. Στην παρουσίασή του στα ισπανικά ΜΜΕ, την Πέμπτη (3/9), ο 32χρονος Κροάτης υποσχέθηκε στους φιλάθλους της ομάδας της Ανδαλουσίας πως «ήρθα για να βοηθήσω να κάνουμε το επόμενο βήμα» και δήλωσε ανυπόμονος να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

Για τον αγώνα που θα κρίνει τον κάτοχο του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με τους Βαυαρούς, ο Ράκιτιτς τόνισε: «Με όλο τον σεβασμό στην Μπάγερν, πιστεύω πως θα γίνει μάχη και είμαι σίγουρος πως στη γερμανική ομάδα γνωρίζουν με πόση δύναμη αγωνίζεται η Σεβίλη. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα, αφού πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό τίτλο. Δεν ξέρω αν είναι… εκδίκηση ή όχι, αλλά αυτό που ξέρω είναι να νικάω. Θα είναι το 150ο παιχνίδι μου με τη φανέλα της Σεβίλης και θα συμβούν πολλά ωραία πράγματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έμπειρος μέσος είπε επίσης: «Είμαι σίγουρος πως ο Ιβάν που επέστρεψε είναι καλύτερος από αυτόν που είχε φύγει από τη Σεβίλη».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Ιβάν Ράκιτιτς στην επίσημη παρουσίασή του από τη Σεβίλλη:

Στην επιστροφή του στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», ο Ράκιτιτς ξεκίνησε λέγοντας: «Όταν μου δόθηκε η δυνατότητα να επιστρέψω, κινήθηκα γρήγορα και με ειλικρίνεια. Αισθάνομαι υπερήφανος και γεμάτος όρεξη να ξεκινήσω, να δουλέψω μέσα στο γήπεδο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος». Ο 32χρονος Κροάτης εξήγησε πως έχει ήδη μιλήσει με τον Βάσκο τεχνικό της Σεβίλλης, Γιούλεν Λοπετέγκι. «Έχουμε μιλήσει από το τηλέφωνο. Πιστεύω πως, εντός των επόμενων ημερών, θα έχουμε περισσότερο χρόνο να αναλύσουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Με καλωσόρισε και ήταν ευχαρίστησή μου που μίλησα μαζί του, αλλά ανυπομονώ να τον συναντήσω δια ζώσης τις επόμενες ημέρες. Ήρθα για να δουλέψω, να παλέψω, να δώσω τα πάντα και να βρίσκομαι στη διάθεση του προπονητή μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ράκιτιτς αναφέρθηκε και στην πρόθεσή του να βοηθήσει τη Σεβίλλη να κάνει το βήμα παραπάνω: «Μακάρι να μπορέσουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Ήρθα κυρίως για να βοηθήσω τον σύλλογο να κάνει το βήμα παραπάνω, αλλά προχωράμε ταπεινοί και θα προετοιμαστούμε σωστά, γιατί ξεκινάμε με ένα μεγάλο παιχνίδι και τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από τα αποδυτήρια, να έχουμε χημεία μεταξύ μας, να κάνουμε ό,τι θα μας ζητήσει ο προπονητής μας και μακάρι να αποδειχθεί μία τεράστια σεζόν από πλευράς επιτυχιών, βελτιώνοντας τα νούμερα του παρελθόντος έτους. Θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε με τους ρυθμούς που το πράτταμε τα προηγούμενα χρόνια».

Για το γεγονός πως, όταν έφυγε από τη Σεβίλη πριν έξι χρόνια, είχε μόλις κατακτήσει τον τίτλο του Europa League, κάτι που πέτυχε η Σεβίλλη και φέτος, λίγες εβδομάδες πριν την επιστροφή του, ο Ιβάν Ράκιτιτς σχολίασε: «Είναι μια πολύ θετική στιγμή. Η Σεβίλλη, εκτός από τον τίτλο, έχει κερδίσει σεβασμό στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη για τον τρόπο που αγωνίζεται. Ο τίτλος του Europa League δεν ήρθε τυχαία και γι’ αυτό θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές της επιτυχίας. Θέλω να με εμπιστεύονται όλοι και είμαι πεπεισμένος πως θα απολαύσουμε στο έπακρον αυτήν την αγωνιστική περίοδο».

Αν και άρτι αφιχθείς από τη Βαρκελώνη, όπου κατέκτησε αρκετούς τίτλους με τους «μπλαουγκράνα», ο Ράκιτιτς δεν έχει… χορτάσει και θέλει περισσότερους: «Έχω ήδη κατακτήσει πολλούς τίτλους, αλλά θέλω να κατακτήσουν πολλούς και οι συμπαίκτες μου στη Σεβίλλη. Έχω την επιθυμία να το επαναλάβω εδώ».

Ο Ράκιτιτς συνέχισε λέγοντας: «Πέρασα έξι απίστευτα χρόνια στην Μπαρτσελόνα, αισθάνομαι ευγνωμοσύνη και είναι σημαντικό να συνειδητοποιώ πως είχε έρθει η ώρα να επιστρέψω. Νιώθω πως είναι η ιδανική στιγμή, αισθάνομαι πως τα καλύτερα χρόνια είναι μπροστά μου και είμαι γεμάτος όρεξη να προσφέρω».

Μιλώντας για τον εαυτό του ο Κροάτης διεθνής τόνισε: «Υπήρξα τυχερός να έχω δώσει μεγάλους αγώνες, να έχω κατακτήσει πολλούς τίτλους, να έχω κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 με την εθνική ομάδα της πατρίδας μου. Είμαι πιο ώριμος, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και με πολύ ποδόσφαιρο μέσα μου να δώσω ακόμη. Είμαι σίγουρος πως ο Ιβάν που επέστρεψε είναι καλύτερος από αυτόν που είχε φύγει από τη Σεβίλλη».

Για τον αγώνα που θα κρίνει τον κάτοχο του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με την Μπάγερν Μονάχου, ο Ράκιτιτς τόνισε: «Με όλο τον σεβασμό στην Μπάγερν, πιστεύω πως θα γίνει μάχη και είμαι σίγουρος πως στη γερμανική ομάδα γνωρίζουν με πόση δύναμη αγωνίζεται η Σεβίλλη. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα, αφού πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό τίτλο. Δεν ξέρω αν είναι… εκδίκηση ή όχι, αλλά αυτό που ξέρω είναι να νικάω. Θα είναι το 150ο παιχνίδι μου με τη φανέλα της Σεβίλλης και θα συμβούν πολλά ωραία πράγματα».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης