Η Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι κάνει «περίπατο», έως τώρα, στον 10ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020.

Η «σκουάντρα ατζούρα» νίκησε στο Ερεβάν και την Αρμενία, με 3-1, έκανε το «5Χ5» στο γκρουπ που μετέχει και η Εθνική Ελλάδας και ουσιαστικά εξασφάλισε από σήμερα την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, αφήνοντας να μαίνεται η «μάχη» για τη δεύτερη προνομιούχο θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ιταλοί, μάλιστα, έφτασαν στη νίκη με ανατροπή, καθώς στο 11ο λεπτό ο Καραπετιάν άνοιξε το σκορ για τους Αρμένιους σε αντεπίθεση, υποχρεώνοντας τον Τζίτζι Ντοναρούμα να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του μόλις για δεύτερη φορά στα προκριματικά.

Οι «ατζούρι» έβγαλαν όμως άμεση αντίδραση και στο 28΄ ισοφάρισαν, όταν στη σέντρα του Έμερσον από αριστερά ο Μπελότι ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-1.

Το έργο των φιλοξενούμενων έγινε πιο εύκολο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο σκόρερ Καραπετιάν αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα (αγκωνιά στον Μπονούτσι) και αποβλήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιταλία πήρε προβάδισμα στο 77΄, όταν στη σέντρα του Μπονούτσι από δεξιά ο Πελεγκρίνι σκόραρε με κεφαλιά, ενώ στο 80΄ ο Μπελότι σούταρε, η μπάλα πήγε στο δοκάρι, εν συνεχεία βρήκε στην πλάτη του Αϊραπετιάν κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

 

ΑΡΜΕΝΙΑ (Αρμέν Γκιουλμπουνταγκιάντς): Αϊραπετιάν, Χαμπαρτσουμιάν, Χαρογιάν, Καλισίρ, Χοβνανισιάν, Γκριγκοριάν (57΄ Χοβσεπιάν), Μκρτσιάν, Μπαρσεγκιάν (57΄ Ανταμιάν), Μχιταριάν, Γκαζαριάν (82΄ Μπαμπαγιάν), Καραπετιάν.

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Φλορέντσι, Ρομανιόλι, Μπονούτσι, Έμερσον, Ζορζίνιο, Μπαρέλα (69΄ Σένσι), Βεράτι, Μπερναρντέσκι (83΄ Λαζάνια), Κιέζα (61΄ Λούκα Πελεγκρίνι), Μπελότι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης