Για πρώτη φορά μετά το 1988 η ΔΟΕ σε συνεργασία με την IAAF αποφάσισαν να έχουμε τελικούς στο πρωινό πρόγραμμα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Όπως ανακοίνωσε η IAAF, το πλήρες ωρολόγιο αγωνιστικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα και αφού προηγουμένως γίνει δεκτό από το Συμβούλιό της να διεξαχθούν τελικοί το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η διεξαγωγή τελικών το πρωί είναι ένα αίτημα της οργανωτικής επιτροπής του Ρίο και της Ολυμπιακής Υπηρεσίας Τηλεοπτικών Μεταδόσεων, ενώ υποστηρίζεται και από τη ΔΟΕ. Με τελικούς στο πρωινό πρόγραμμα θα διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει η μέγιστη προβολή του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ολες τις χώρες», δήλωσε ο Πολ Χάρντι, διευθυντής διοργανώσεων της IAAF.

Και αποκάλυψε: «Θα γίνουν 13 τελικοί στο πρωινό πρόγραμμα. Οι 5 θα είναι σε αγωνίσματα δρόμου (3 αγωνίσματα βάδην και 2 Μαραθώνιοι) και οι άλλοι 8 σε αγωνίσματα στίβου εντός σταδίου. Ο πρώτος πρωινός τελικός θα είναι αυτός στα 10.000μ γυναικών τηη εναρκτήρια ημέρα των αγώνων στίβου. Σαφώς και ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα συναρπαστικό τελικό που θα δώσει τον τόνο για το συνολικό πρόγραμμα του στίβου στο Ρίο», πρόσθεσε το στέλεχος της IAAF.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης